2021-09-22T14:16:48+02:00 22. септембра, 2021. 14:15 |

Школи у Брадарцу: Информатичка опрема од НИС-а

Караван „Заједници заједно“, који компанија НИС реализује у оквиру истоименог програма, обишао је Основну школу „Свети владика Николај“ у Брадарцу. НИС је донирао средства у износу од 2, 5 милиона динара за опремање и реконструкцију информатичких кабинета и набавку дигиталне опреме.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић, чланови Градског већа др Горан Несторовић и Бојан Динић, као и  дирекор Центра за односе са јавношћу НИС-а Стефан Деспотовић, обишли су школу и присутвовали едукативној радионици и огледном часу.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић истакао је да је Град са компанијом НИС реализовао пројекте у вредности од 12 милиона динара.

-Били смо сведоци пројекта санације и реконструкције спортског игралишта у Спортском центру Пожаревац, набавке ултразвучних апарата и медицинских помагала за Дом здравља,  дигитализације наставног процеса, повећања безбедности деце и наставника у њима, рекао је Павловић додавши да и у будућности очекује нека нова средства све за добробит заједнице.

Директор школе „Свети владика Николај“ Дејан Животић истакао је да НИС, као друштвено одговорна фирма, у сарадњи са локалном самоуправом, мисли на дигитализацију и безбедност ученика, као и на њихову будућност.

-Ови кабинети ће умногоме допринети бољем раду и вишим стандардима. Компанија је ове године у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Министарством просвете, науке и технолошког развоја, издвојила средства за два пројекта, један за нашу школу у вредности од 2, 5 милиона динара, а други за школу Свети Сава у вредности од 1, 5 милиона динара, рекао је Животић.

Стефан Деспотовић, директор центра за односе са јавношћу НИС-а, истакао је да је компанија још пре десет година схватила да успех не може бити потпун ако се не дели са заједницом у којој раде.

-У 2009. години НИС је покренуо програм друштвене одговорности „Заједници заједно“ са циљем да заједно са градовима и општинама са којима реализујемо највећи део својих пословних активности,  партнерски унапређујемо квалитет живота у тим локалним заједницама. Тај програм проводимо сваке године у 12 локалних заједница.  Град Пожаревац је пре три године постао део те велике породице, рекао је Деспотовић.

 

И.Р.