ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОБРАДОВАЛА НАЈМЛАЂЕ ОСНОВЦЕ

Седамсто малишана са територије града Пожаревца који су 1. септембра, по први пут сели у школске клупе у Културно – спортском центру, обрадовано је школским прибором и слаткишима. За њих је био припремљен и уметнички програм у коме су наступили ученици старијих разреда основних школа.

Поклоне су им уручили Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца, Бојан Илић, председник Скупштине, заменик градоначелника Саша Павловић, затим Александар Симоновић, начелник Градске управе, као и помоћници градоначелника и чланови Градског већа.

Први човек Града малишанима је пожелео да буду добри ученици, а након школовања постану квалитетни стручњаци и људи. Такође, он је истакао да се кроз школовање стичу пријатељства за цео живот.

-Немојте запоставити ниједног друга. Уколико видите да се и један од њих игра сам, позовите га у своје друштво, будите сложни јер је слога међу пријатељима најважнија, поручио је градоначелник Пожаревца и додао да локална самоуправа мисли на своје најмлађе суграђане који су понос и будућност Града.

Градоначелник је дао, али и добио поклоне. Њему су дарове уручили ђаци прваци пожаревачких основних школа, а осим пуно осмеха и жеља основаца градоначелник је добио и понеки качкет са ознакама школа, цртеж, чак и мађионичарски шешир.

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content