2020-08-19T07:41:20+02:00 18. августа, 2020. 18:57 |

Скупштина ГО Костолац: Церовшек и Крстаноски поново председници

На конститутивној седници Скупштине Градске општине Костолац данас су потврђени мандати 21 одборнику. Седницом је као најстарији, председавао одборник са листе „Александар Вучић – за нашу децу“, Радослав Нонковић. Након верификације мандата, одборници су положили заклетву и изабрали тајним гласањем за председника Скупштине ГО поново Милену Церовшек. Њен заменик у наредне 4 године биће Далибор Илић који је такође изабран тајним гласањем. За секретара Скупштине постављена је Слађана Петрушић Гутић.

На данашњој седници изабрани су носиоци извршне власти. У наредном четворогодишњем мандату поново ће се наћи Серџо Крстаноски као председник Градске општине Костолац. Крстаноски је изабран по предлогу председнице Скупштине, Милене Церовшек. Иначе, он је ову дужност вршио од 2018. године до 6. марта ове године када је подношењем оставке омогућио превремене изборе у Костолцу.

Серџо Крстаноски је подневши план и програм рада за наредне четири године базиран на даљој изградњи инфрaструктурних објеката у Костолцу  и селима Село Костолац, Петка, Кленовник и Острово, за заменика председника предложио Дарка Грубетића. За чланове Већа ГО Костолац предложио је Маријану Божић, Бајрама Морину, Срђана Радовановића, Миладина Радомировића и Милицу Јовић. Сви они су изабрани тајним гласањем.

Након избора, због неспојивости функција, Скупштина је разрешила дужности троје одборника.

У састав Скупштине ГО Костолац ушли су одборници са листе „Александар Вучић – За нашу децу“ (16), „Ивица Дачић – СПС – ЈС – Драган Матрковић Палма“ (4) и један одборник ГГ „Искорак – др Звонко Благојевић“.