2019-10-11T14:05:10+02:00 11. октобра, 2019. 14:05 |

Скупштина ГО Костолац: До краја године већа реализација буџета

На седници Скупштине Градске општине Костолац којом је председавала Милена Церовшек, усвојен је извештај о реализацији буџета за период јануар – јун 2019. године. Извештај о извршењу за првих шест месеци образложила је Зденка Радосављевић, виши стручни сарадник за послове буџета. У том периоду, како је известила, остварени су укупни приходи у износу од 61,6 милиона, док су расходи били незнатно мањи. Буџет планиран за прву половину године није у целости реализован, углавном зато што се каснило са капиталним инвестицијама и проценат извршења је ту био најмањи, тек 3,2 одсто. Укупно извршење буџета износило је 21 одсто у односу на план за 2019. годину.

Иначе, костолачки буџет за 2019. годину износи 293 милиона динара.

Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац, обраћајући се одборницима и одговарајући на примедбе и питања одборника опозиције Јасминке Милорадовић Ђорђевић, Жарка Дебељачког и Милана Грубетића из одборничке групе „Искорак – Српски покрет Двери“ је подсетио да је ситуација са мањом реализацијом у првих шест месеци, уобичајена.

-Већ данас имамо реализацију од 37 одсто и сигуран сам да ће до краја године износити око 80 одсто што је максимално могуће, јер се децембар увек преноси на следећу годину. Сигуран сам да ћемо на крају 2019. године имати највећу реализацију од када је формирана Градска општина.

Крстаноски је на седници говорио и о капиталним инвестицијама,  ширењу топловодне мреже,  фекалној канализацији, уређењу унутрашњости спортске хале,  новогодишњој расвети, уређењу терена за мале спортове…

-Коначно ће кренути и реализација пројекта озелењавања Костолца која касни годину дана због обарања јавне набавке. Сада је то завршено и треба да се потпише уговор са одабраним извођачем, најавио је на седници Скупштине Серџо Крстаноски.

За реализацију програма озелењавања у првој фази предвиђено је 20 милиона динара.

Одборници су на овој седници усвојили и одлуку о измени Статута Градске општине Костолац, која је у суштини усклађивање са Статутом Града Пожаревца. Донето је и неколико кадровских решења. Реч је о разрешењу и именовању једног члана УО Центра за културу као и скупштинских комисија за доделу повеља и награда и за родну равноправност.

Опширније у недељнику „Реч народа“