2021-06-28T12:32:51+02:00 28. јуна, 2021. 12:32 |

Скупштина града Пожаревца: О првом ребалансу буџета

За уторак, 29. јун, заказана је нова седница Скупштине града Пожаревца која ће се због поштовања епидемиолошких мера, одржати у великој сали Центра за културу.

Главна тачка дневног реда је први ребаланс овогодишњег буџета.

Одборници ће између осталог разматрати и измене програма пословања и коришћења субвенција Јавног предузећа „Љубичево“, а расправљаће се и о ребалансу програма пословања и изменама посебног програма намене и динамике коришћења буџетских средстава за 2021. годину Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“.

На дневном реду су и предлози решења о давању сагласности на први ребаланс програма пословања, као и на посебан програм коришћења наменских средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине ЈКП „Комуналне службе“ за ову годину.

Једна од тачака скупштинског дневног реда је и предлог решења о давању сагласности на ребаланс овогодишњег програма пословања, као и предлог решења о давању сагласности на допуну посебног програма за наменска средства пожаревачког Јавног предузећа „Топлификација“.

Пред Скупштином је између осталог и предлог одлуке о приступању изради Плана развоја Града Пожаревца за период од 2022. до 2029. године.

Скупштини је предложена и измена одлуке о отуђењу објекта пристана са припадајућом опремом из јавне својине Града Пожаревца, у корист јавне својине Републике Србије, без накнаде, у поступку непосредне погодбе.

Када су у питању постављења биће именовани директори Народног музеја и Центра за социјални рад.