2021-05-19T11:05:32+02:00 19. маја, 2021. 11:05 |

Скупштина града Пожаревца: Отуђење грађевинског земљишта и пристана

       Са једног од претходних заседања

За четвртак, 20. мај, са почетком од 10 часова, у великој сали пожаревачког Центра за културу, председник градске Скупштине Предраг Мијатовић заказао је ново заседање локалног парламента.

Одборници ће у првом реду разматрати предлоге одлука о отуђењу градског грађевинског земљишта у поступку непосредне погодбе по тржишним условима. Предмет расправе биће предлог одлуке о отуђењу објекта пристана са припадајућом опремом из јавне својине града Пожаревца у корист јавне својине Републике Србије, без накнаде, непосредном погодбом. Такође, Скупштина ће одлучивати и о давању на коришћење дела пословног простора Министарству унутрашњих послова Републике Србије, Полицијској управи Пожаревац, као и о утврђивању урбанистичке зоне и суфинансирање обавезног инвестиционог одржавања и унапређења својства зграде и зоне обавезног одржавања спољног изгледа зграде у овој години.

На дневном реду су између осталог и предлози решења о давању сагласности на извештаје о раду и пословању установа и фондације за 2020. годину Народног музеја, Народне библиотеке „Илија М. Петровић“, затим Центра за културу, Градског женског хора „Барили“, Историјског архива Пожаревац, Фондације Миленин дом – Галерије Милене Павловић Барили, Туристичке организације Града Пожаревца, Јавне установе „Спортски центар Пожаревац“, ЗУ „Апотека Пожаревац“ и Центра за социјални рад.

С обзиром на то да досадашњем вршиоцу дужности директора Јавног предузећа „Љубичево“ Мирку Стојановић, 20. маја престаје мандат, одборници ће гласати и за предлог решења о његовом именовању на место директора у овом предузећу.