2021-09-17T15:10:43+02:00 17. септембра, 2021. 15:10 |

Скупштина града Пожаревца: Реизабрани директори јавних предузећа и установа

У пожаревачком Центру за културу данас је заседао локални парламент.

Без дискусије одборници су прихватили предлоге одлука о отуђењу градског грађевинског земљишта у Пожаревцу и Костолцу.

Оташевић и Мијатовић

Такође, Скупштина је усвојила предлог одлуке о бесповратном суфинансирању активности на инвестиционом одржавању и унапређењу енергетских својстава стамбених објеката. Овом одлуком уређује се поступак бесповратног суфинансирања активности инвестиционог одржавања и унапређења енергетских својстава стамбених објеката које локална самоуправа суфинансира у складу са обезбеђеним средствима у буџету. Одборници опозиције сматрају да је претходно неопходна израда правилника по коме би Град у ове сврхе определио новчана средства према приоритетима.

Скупштина је на овој седници на место в.д. директора Јавног предузећа „Топлификација“ реизабрала Славишу Стојковића и то на временски период не дужи од једне године.

Такође, на период од четири године поново су именовани директорка Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“ Марија Паповић, управница Фондације Миленин дом – Галерије Милене Павловић Барили Љиљана Дабић и директор Апотекарске установе Пожаревац маг. фарм спец. Небојша Јорговановић.

Градско веће одбило је предлог ЈП „Топлификација“ о утврђивању цене топлотне енергије за купце прикључене на систем даљинског грејања у сезони 2021/2022. Надзорни одбор затражио је да цене грејања буду увећане за 3,8 одсто, са чиме се одборници Скупштине, подржавајући став извршне власти, нису сложили.

 

Опширније у недељнику „Реч народа“ у уторак, 21. септембра.