2020-09-16T11:59:29+02:00 16. септембра, 2020. 10:02 |

Скупштина Пожаревца: Славиша Стојковић нови директор Топлификације

 

На последњој седници Скупштине града Пожаревца, након што је бивши директор Јавног предузећа „Топлификација“ Дејан Дачић поднео писану оставку, изабран је нови в.д. директора овог предузећа Славиша Стојковић.

Имајући у виду да је један број одборника на конститутивној седници поднео оставке због избора на функционерска места, на овом заседању десет нових одборника, осам из редова Српске напредне странке и два из Социјалистичке партије Србије, положило је заклетву.

Једна од тачака дневног реда односила се и на предлог одлуке о завршном рачуну буџета Града Пожаревца за 2019. годину. Град je током прошле године располагао са 6 милијарди динара, а потрошио је нешто више од 4 милијарде. Према завршном рачуну буџета пренето је око 2 милијарде динара.

Славиша Стојковић

Разматрани су и предлог одлуке о остваривању права на накнаду за вантелесну оплодњу, као и предлози решења о давању сагласности на извештаје о реализацији програма пословања јавних предузећа и јавних комуналних предузећа: „Љубичево“, „Топлификација“, „Комуналне службе“ и „Водово и канализација“.

Између осталог, расправљано је и о предлозима решења о давању сагласности на одлуке надзорних одбора јавних предузећа и јавних комуналних предузећа: „Топлификација“, „Комуналне службе“, „Љубичево“, „Водовод и канализација“ и „Паркинг сервис“.

Опширније у недељнику „Реч народа“ који ће се на киосцима наћи у уторак, 22. септембра.