Одборници локалног парламента Кучева одржали су седницу  на којој су, углавном са 25 гласова усвојили све предложене одлуке и решења.  Након  критичких примедби око неких  процедуралних питања, одборници су се у првом  реду сагласили око ребаланса овогодишњег буџета чији су приходи и расходи остали непромењени али су промене настале код појединих фунција пре свега због потребе усаглашавања буџетских средстава са приоритетима.     

        Било је речи и о извештају о извршењу буџета у првих 6 месеци ове године који је такође усвојен уз оцену да је такозвана приходовна страна реализована са  48,09 одсто док је реализација расхода нешто мања, износи  38,95 одсто, али је извесно  да ће се неке од капиталних инвестиција остварити у задњем овогодишњег кварталу.

       На заседању су разрешени дужности директора Новица Булајић у Јавном предузећу за одржавање путева и јавне расвете  и Виолета Илић у Библиотеци. За нове вршиоце дужности директора  именовани су Небојша Митровић (ЈП) и поново  Виолета Илић (Библиотека).

       У наставку седнице  дискутовано је о максималном броју запослених у Општинској управи, предузећима и установама којима је Општина оснивач. Договорено је да  у јавном сектору не буде запослено више од 174 радника. Одборници су потом усвојили правилнике  о коефицијентима плата и накнадама за рад изабраних и постављених лица, а донете су и одлуке о новој организацији Општинске управе и радном времену здравствених установа. Скупштина је усвојила  План детаљне регулације „Платани“ и дала позитивно мишљење на откуп два стана у власништу Општине.

ПРЕДСЕДНИК НОВИЦА ЈАНОШЕВИЋ О ДОГАЂАЈИМА ИЗМЕЂУ ДВЕ СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ

Од уређења атарских путева до разговора са Кинезима

            У складу са Пословником о раду одборницима су се на седници обратили председник Општине Новица Јаношевић и његова заменица Славица Булутић који су их  упознали са догађајима и активностима између два заседања:

            -У овом периоду смо имали изузетну активност на текућем одржавању објеката по месним заједницама од којих је највећи захват на крову Дома културе у Раброву, вредност уговора је близу пет милиона динара. Набављен је нов аутосмећар, коштао је преко три милиона динара, средства је обезбедио Општински фонд за заштиту животне средине. Након израде пројектно-техничке документације извршена је јавна набавка за асфалтирање у вредности преко милион динара, а закључено је и више уговора за израду пројектне документације са позиције ЛЕР-а у врдности близу два ипо милиона динара.  Бринемо и о избеглицама,  набављене су две куће за избеглице у шта је уложено два милиона и четристо хиљад адинара.  Поменућу да смо завршили  пројекат реконструкције грејања у ОШ у Волуји, у школи у Раброву у  громобранску инсталациј уинвестирано је 526.000 плус 250.000 за пројектно-техничку документацију. Рађене су и пројектно-техничке документације за одређене радове у ОШ у Кучеву,у Дому здравља у Кучеву, за изградњу Градске топлане и за реконструкцију грејања у Центру за културу за шта ће нам средства у износу од 3,5 милиона динара обезбедити Министарство културе. Нешто веће вредности је и реконструкција атарских путева, резервисана су средства у износу од 6.250.000 динара, а отворен је и конкурс за субвенције у пољопривреди укупне вредности близу 4,5 милиона динара, истакао је Јаношевић који је као важне ствари у протеклом периоду навео још и пројекат гасификације (11 милиона еура), уређење реке Пек и Посушког потока ( 20 милиона динара), асфалтирање 2,5 кмпута Раденка-Кривача и сусрети са представницима кинеских фирми HESTEEL SERBIA и HBIS GROUP SERBIH.

Share.

Comments are closed.

Skip to content