2021-05-18T17:08:31+02:00 18. маја, 2021. 17:05 |

Скупштина у Костолцу: Шаманц поново директорка

Јелена Шаманц

На седници Скупштине Градске општине Костолац одржаној 18.маја за директорку Установе Центар за културу поново је именована Јелена Шаманц. Шаманцовој тиме почиње други четворогодишњи мандат.

Скупштина ју је именовала након јавног конкурса који је по престанку првог мандата расписао Управни одбор и на коме је била једини пријављени кандидат.

Седницом Скупштине која је имала само две тачке дневног реда, разрешење и именовање директора Центра за културу, председавала је Милена Церовшек. О обе тачке вођена је обједињена расправа. Образложење за предлог да Јелена Шаманц буде поново директорка дала је председница Скупштине Миолена Церовшек. О досадашњем ангажовању Шаманцове чуле су се само речи похвале. Одборница Данијела Белић је навела „да је својим организационим способностима културних и спортских манифестација подигла рад ове установе на виши ниво“. Председник ГО Костолац, Серџо Крстаноски је нагласио одличну сарадњу коју је Јелена Шаманц руководећи Центром за клутуру имала са локалном самопуправом:

-Врло је професионална и од када је она директорка ове установе много тога је позивног урадила на промоцији Котолца у свим сегментима, култури, уметности, туризму и спорту. Направила је добру сарадњу са свим институцијама у Костолцу укључујући образовање, здравство, издвојена предузећа и Огранак ЕПС-а. Организовала је врло успешно низ манифестација, од изложби цвећа и олдтајмера, до такмичења најмлађих, пливања за Часни крст до костолачког полумаратона.

Шаманцова се захвалила на једногласној подршци одборницима и рекла да је протеклих година на челу ове установе настојала да посебну пажњу поклони деци и младима и задовољавању њихових потреба здравог развоја.

Након избора директорке Центра за културу, председник Серџо Крстаноски поднео је краћи извештај о реализацији инвестиционих програма у првом кварталу ове године и најавио динамику даљих радова пре свега око изградње канализационе мреже и путне инфраструктуре и спортских објеката.