2017-02-06T10:22:52+01:00 31. јануара, 2017. 21:29 |

Слава у години јубилеја

IMG_0551 Светосавска академија поводом прославе имена и дела првог српског архиепископа, у Средњој медицинској школи отпочела је Химном Светом Сави у извођењу школског хора. Након поздравних речи директора Драгана Новичића, ученици су за госте припремили богат музички и драмски програм.

Пожаревачка Медицинска школа ове године прославља седамдесет година постојања. Основана је 1947. године у згради такозване Петрикине школе и била је интернатског типа све до 1962. када је пресељена у Улицу Лоле Рибара. Данас, ова образовна установа школује следеће профиле: медицинска сестра – техничар, медицинска сестра – техничар (оглед), медицинска сестра – васпитач, фармацеутски техничар, зубни техничар, педијатријска сестра – техничар и гинеколошко – акушерска сестра.

IMG_0593Године 1998. отпочели су радови на доградњи школе, међутим десет година касније школа је свечано отворена и пуштена у рад, чиме су се стекли услови да се настава одвија у савременим условима функционалног простора.

Неки од најпознатијих лекара и фармацеута били су управо ученици ове школе, у којојраде професионалн кадрови, стручњаци са специјализацијама и дипломама реномираних факултета и виших школа. Сви они улажу ентузијазам и много љубави у посао који обављају.

Свакодневно се ради на опремању, односно осавремењавању кабинетског и ученичког простора. До сада најбоље су опремљени кабинет за биологију, анатомију и физиологију, кабинет за негу болесника, кабинет зуботехничке групе предмета, кабинет за физику и хемију…

Посебну пажњу Средња медицинска школа посвећује ученицима, њиховом развоју и безбедности, опремљена је видео надзором, од школске 2003/2004. године у школи ради Ученички парламент.