Послови на ремонту основне рударске механизације и опреме ангажоване на Површинском копу „Дрмно“, који су започети почетком марта, одвијају се без проблема, уз примену прописаних мера заштите и безбедности радника на раду, како наводе у ЕПС-овом Огранку „ТЕ-КО Костолац“. 

Завршен је ремонт другог рударског система за откопавање јаловине. Након тога уследили су послови на отклањању недостатака на делу рударске опреме и механизације која ради у оквиру Трећег јаловинског система, а ти би послови требало да буду завршени до 19. маја. 

– У првом делу ремонта Трећег рударског система за откопавање јаловине акценат је стављен на санацију оштећења ослонца траке два на одлагачу 7.200 и поправци остале рударске опреме. Од средине септембра планирани су послови на реконструкцији Трећег јаловинског система и за то време биће одрађен и други део ремонтних послова на овом рударском систему, каже Зоран Стојковић, управник сектора машинског одржавања на Површинском копу „Дрмно“.

Од 19. маја, према његовим речима, почиње ремонт рударске механизације и опреме која ради у склопу угљеног система. Ремонт ће трајати месец дана.

По завршетку тог посла почеће ремонт Четвртог јаловинског система, који ће трајати до средине јула. Након тога планиран је ремонт Првог јаловинског система, а друга половина августа резервисана је за почетак ремонта Петог БТО система, који би требало да се заврши до средине септембра.  

Р. Н. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content