2021-04-27T15:07:28+02:00 27. априла, 2021. 11:03 |

Службa за топлификацију Огранка „ТЕ-КО Костолац“: Испорука топлотне енергије без застоја

Топлотна енергија која се користи за даљинско грејање Пожаревца, Костолца и околних насеља омогућила је да велики број индивидуалних ложишта буде угашен. Захваљујући томе, квалитет ваздуха током зимских периода није додатно нарушаван. Чињеница је да је у претходним годинама интензивирана изградња топлификационе мреже, како у Пожаревцу и Костолцу, тако и у сеоским насељима која гравитирају првенствено ка костолачкој општини. Сва насеља у непосредној близини термоелектрана и копа „Дрмно“ имају могућност прикључивања на топлификациону мрежу, а рачуни за грејање сврставају се међу најповољније за ову врсту услуге, што је финансијски знатна уштеда за домаћинства.

Руководилац Службе за топлификацију огранка „Термоелектране и копови Костолац“ Владимир Ђорђевић истиче да ако се ниске температуре задрже у априлу ове године, грејање се продужава.

– Грејна сезона по правилу траје до 15. априла, а може се продужити уколико то временске прилике налажу, објаснио је Ђорђевић.

Током трајања грејне сезоне ова служба се суочава са свакодневним позивима и захтевима корисника за провером система грејања. Оно што је ове године представљало додатно оптерећење је рад у пандемијским условима.

– Служба за топлификацију је хронично у проблему са бројем радника, а ове године било је посебно тешко због пандемије. Ипак, успели смо да одржимо континуитет испоруке топлотне енергије. Захваљујемо грађанима на сарадњи, такође и Градској општини Kостолац, која заједно са нама учествује у решавању проблема, рекао је Ђорђевић.

Након завршетка грејне сезоне следи фаза ремонта и сагледавања свих позиција у овом сектору, које морају бити регулисане и отклоњене на време да би у наредној грејној сезони снабдевање топлотном енергијом протицало без сметњи.