IMG_0968На седници локалног парламента у Жагубици,  одборници су у првом реду усвојили одуку о завршном рачуну буџета Општине за 2016. годину. Укупно остварени текући приходи и примања износили су 441.951.000 динара, извршени текући расходи и издаци 437.128.000 динара, док је разлика између укупних примања и издатака 4.823.000 динара. У наставку седнице усвојена је и допуна решења о  именовању вршиоца дужности диектора Центра за социјални рад општина Петровац и Жагубица и дата је сагласност на измене Статута и Правилника о организацији и систематизацији послова, чиме су овој установи поверени послови пружања услуга геронтодомаћица и личних пратилаца деце ометене у развоју.

            Одборници су дали зелено светло на предлог председника Општине за измену Статута Општине Жагубица и Почетни ликвидациони извештај Јавног предузећа ТO Општине Жагубица у ликвидацији. Уместо досадашњег вршиоца дужности директора Завичајног музеја Хомоља у Жагубици Јанка Лалића, именован је Саша Илић, дипломирани професор географије из Рибара.

            -Од оснивања Завичајног музеја до данас доста тога је урађено, пред нама је још много посла како бисмо успели да постигнемо све планиране циљеве. Имам велику одговорност и част што ћу бити на челу ове установе и обећавам да ћу свој посао обављати вредно и савесно, казао је након избора, Илић.

                                                   ДО ПОЧЕТКА 2020. ГОДИНЕ  СТИЖЕ ГАС

            Тренутно највећа инвестиција на територији Општине Жагубица је израда регионалног путног правца од Крепољина до Жагубице. Председник Општине Сафет Павловић истиче да је,  пошто се ради о детаљној реконструкцији, реално очекивати да радови буду завршени до 25. септембра. Иначе, ову инвестицију у вредности од 400 милиона динара финансира Влада Републике Србије.

            -У најави су радови и на путним правцима од Жагубице према Мајданпеку и од Крепољина према Деспотовцу. Као што вам је познато, када је садашњи председник Србије Александар Вучић прошле године обишао нашу општину, добило смо обећање да ће преко Путева Србије за уређење путне инфраструктуре бити издвојено око 7 милиона евра. После израде пројекта и анализе предрачуна радова установљено је да ће ова деоница од Крепољина до Жагубице коштати 400 милиона динара, тако да нам је на располагању остало још 400 милиона динара које ћемо употребити за санацију путних праваца Жагубица – Мајданпек и Крепољин – Деспотовац. Такође, ове године биће урађена и деоница од Крепољина до Горњака, а у следећој години очекује се израда дела од наше општине до Петровца на Млави, преко Ждрела, Малог Лаола и Лесковца. У завршној су фази радови на водоснабдевању насеља Близнак, док се у свим осталим насељима ради редовна санација водоводне мреже. Такође, једна од већих инвестиција је и гасификација овог подручја, која ће стићи из правца Ћовдина, преко Беле Реке и Медвеђице. Израђен је цевовод у дужини од 5 километара, у Милатовцу, Селишту и Лазници већ је обезбеђена грађевинска дозвола за израду интерне мреже, тако да ће грађани наше општине до почетка 2020. године добити и гас, закључио је Сафет Павловић.

                                                                                                                                                                                  Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content