Преко пет хиљада гледалаца окупило се на улицама Пожаревца, по јаком пљуску, да после десет година поново уживају у вештинама и узбуђењима које пружа ауто-мото спорт. На тркама су учествовали познати асови аутоспорта, такмичари из Београда, Зрењанина, Новог Сада, Краљева, Панчева, Чачка, Аранђеловца… Међу учесницима били су и возачи-чланови АМД „Победа“ из Пожаревца. И поред тога што је стаза била мокра и тешка за вожњу избегнути су озбиљнији удеси мада су такмичари у појединим категоријама достизали максималне брзине.

     Укупно је одржано седам трка. У првој, на моторциклима од 50 кубика победио је Мирослав Арсенијевић из Београда, у другој  на мотору 50 кубика специјал тријумфовао је Бојан Миклош из Бечеја, а у трећој (категорија 125 кубика) Драгољуб Петровић из Београда. У трци мотоциклиста на возилима од 175 кубика победио је  Александар Маричевић из Бечеја. Надраматичнија је била трка  на моторциклима од 250 кубика у којој је тријумфовао Љубомир Поповић из Александровца. За њим је кроз циљ прошао Небојша Атанацковић из Београда који је имао пех, повео је трку а затим доживео удес и заостао неколико кругова. Са великом жељом да победи наставио је, надокнадио изгубљено време и пласирао се на друго место.

     Најнапорније биле су шеста и седма трка са аутомобилима 780 кубика и специјал. Прва места изборили су Првослав Шмакић из Титовог Ужица и Миливоје Божић, југословенски ас у овом спорту. У последњој, седмој трци учествовао је и Пожаревљанин Мирко Лазић. 

     Организатор трка било је АМД „Победа“ Пожаревац које се показало изванредним домаћином. Најуспешнијима додељене су новчане награде у укупној вредности милион динара.

                                                                                                                                                М. И.  

Share.

Comments are closed.

Skip to content