2021-04-16T23:44:14+02:00 16. априла, 2021. 23:40 |

Спектар боја идеја и талента дуг седам деценија

У Галерији обојене светлости Центра за културу Пожаревац отворена је изложба уметничких слика и скулптура симболичног назива „Седамдесето пролеће УЛИС-а“.

Наиме, имајући у виду да је Удружење ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“ основано далеке 1951., ова година је година јубилеја која ће љубитељима ове уметности града под Чачалицом понудити још богатих садржаја уметника окупљених око ове асоцијације.

  

  Милутин Перић

Госте на отварању поздравио је потпредседник УЛИС-а Милутин Перић, који се осврнуо на досадашњи рад Удружења, активности које су се одвијале минулих седам деценија, манифестације које се  спроводе у години јубилеја, дружења и радости стваралаштва као и на велику уметницу светског гласа чије име Удружење ликовних стваралаца са поносом носи.

Изложбу је отвореном прогласио  уредник у Центру за културу Пожаревац Бојан Гачевић, наглашавајући значај једног оваквог уметничког удружења и стваралаштва које негује у свом окриљу.

Вреди поменути да је саставни део изложбе и поставка традиционалних ручних радова Кола српских сестара „Босиљка Боса Павловић“ чије чланице годинама блиско сарађују са Удружење ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“ Пожаревац.

Радови чланица Кола српских сестара „Босиљка Боса Павловић“ Пожаревац

На изложби која ће за посетиоце бити отворена до петка 30. априла, представљено је више од тридесет радова различитих ликовних техника и формата.

Текст и фото Влада Винкић