У Пожаревцу су у току Спортске игре младих Србије. Та бакља радости и пријатељства упаљена је у нашем граду јуче. Ове године Спортске игре младих у Србији славе свој пети рођендан a pеч је о највећој манифестацији аматерског спорта у Европи чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства.


Председница Спортских игара младих Србије Ивана Јовановић нагласила је да учествовање у организованим спортским такмичењима важно из више разлога. Наиме, поред јачања спортског и такмичарског духа, кроз спорт се развија и осећај за ферплеј и праве вредности у животу.  Она је подсетила да се прошле године на  турнеју кренуло управо из Пожаревца.

Ви сте нам донели срећу. Имали смо најуспешнију сезону од када постоје Игре. Уверена сам да уз овако позитивну енергију и овакав тим, на челу са градоначелником Банетом Спасовићем,  ове године бити још бољи и да ће нас бити још више. Срећа је нешто због чега постоје Спортске игре младих, ми смо организација која се бави искључиво осмесима деце,  код нас победа није приоритет. Спорт је свакако начин живота, управо путем спорта налазе се  најбољи пријатељи, рекла је Ивана Јовановић.

                                    ДРУЖЕЊЕ ИСПРЕД ТАКМИЧЕЊА

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић пожелео је деци много успеха на такмичењу, а пре свега лепо дружење и стицање нових пријатеља. Поруке које Игре носе су у олимпијском духу, да је важно  учествовати као и да је спорт као стил живота. Дружење у игри и ширење осмеха и позитивне енергије значајнији су од самог такмичења и победе на спортским теренима. То је укратко била и порука градоначелника Банета Спасовића.

Надам се да ће спортски дух који ваша организација шири остати у Пожаревцу. Овде не сме бити побеђених, јер сте сви победници. Ако се једног тренутка осећате несрећни што можда нисте победили у некој игри, знајте да ћете следећи пут сигурно победити. Треба учити на поразима и грешкама, јер све то води заправо једној лепој забави и неким новим победама. Драго ми је што су ове године Министарство просвете и Влада Србије покренули акцију у којој заједнички учествујемо у борби за заштиту деце и младих од насиља и надам се ћете ви сви заједно пренети овај дух витештва и у своје учионице, закључио је Спасовић.

 

Бакљу пријатељства која симболизује олимпијски покрет и Спортске игре младих упалили су одбојкаш Јован Степановић, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, председница Спортских игара младих Србије Ивана Јовановић, чланица Градског већа задужена за омладину, спорт и туризам Ана Миљанић, председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић, спортски директор Спортских игара младих Зорица Мијатовић и координатор Спортских игара младих за Пожаревац Драган Ћирић.

 

 

У оквиру Спортских игара младих ученици основних школа такмичиће се у десет дисциплина: малом фудбалу, рукомету, баскету, одбојци, између две ватре, стоном тенису, тенису, атлетици, шаху и одбојци на песку. Најуспешнији стичу право да представљају Пожаревац на Државном првенству у Београду у јулу, где ће победници у десет спортова остварити право да путују крајем августа у Сплит, на велико регионално финале.

Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content