2018-01-14T13:28:10+01:00 14. јануара, 2018. 13:27 |

СПОРТСКЕ ЖЕЉЕ У (Н)ОВОЈ 2018. ГОДИНИ

Клубови и навијачи живе у нади

Отишла је 2017. а многе спортске жеље пожаревачких спортиста, клубова и грађана остале су само велика нада да ће се бар нешто од неопходних потреба за бављењем спортом испунити у овој години.

КЛУБОВИ

ОК Млади радникжели да заузме место у суперлигашкој, златној средини, а од наредног лета да се вине међу четири најбоља клуба у држави . Одбојкашима је потребна и мала дворана да њихово јато, које чине млађе селекције буде на окупу.

ЖФК Пожаревацтежи средини табеле у суперлигашкој фудбалској елити за даме и наравно, једном помоћном терену за тренирање прве и осталих млађих селекција.

МРК Пожаревацжели опстанак у Супер лиги Србије и више термина за трениг у Спортској хали.

ЖРК Пожаревацжели у Супер „Б“ лигу , да се приближи врху табеле и још неки термин за тренинг у Спортској хали.

Жеља ФКМлади радник 1926“, као јединог фудбалског српсколигаша из Браничевског округа , односно Града Пожаревца је да опстане у Српској лиги „Запад“ и да добије бар један помоћни терен за тренинге свих селекција.

Циљ КМФ Пожаревацје да у јединственој Другој футсал лиги Србије буде у врху,а од наредне сезоне и да јуриша на врх, односно да уђе у Прву лигу Србије.

КАФ Пастувитежи стабилизацији својих редова, да успешно игра амерички фудбал у Другој лиги Србије, али и да добије помоћни терен за тренирање сениорске и осталих селекција.

Циљ ВК Пожаревацјесте изградња затвореног базена како би чланови Клуба могли да тренирају ватерполо преко целе године.

АК Пожаревацочекује изградњу атлетске стазе или атлетског полигона ( стадиона) за нормалан рад и афирмацију краљице спортова у свим дисциплинама.

КК Пожаревацу овој години мора ући у виши ранг, жеља је овог клуба. Кошарка мора поново бити у жижи спортских збивања у граду под Чачалицом.

ЖОК Млади радникжели да се пласира у виши ранг, као и да се изгради помоћна хала за мале спортове у којој би и одбојкашице имале термин више за тренирање.


ЖЕЉЕ ПОСЕТИЛАЦА СПОРТСКИХ ПРИРЕДБИ

 Градски стадион

Фудбалски навијачи желе да се на Градском стадиону (Вашариште) постави велики електронски семафор, као и рефлектори за играње ноћних утакмица. Такође циљ  је и да се на терену постави вештачка трава, да се изграде бар два помоћна терена на којима би тренирале фудбалерке ЖФК „Пожаревац“, фудбалери „Младог радника 1926“ и играчи америчког фудбала, чланови КАФ „Пастуви“.

Хиподром

Љубитељи коњичког спорта желе да се од 2018. године на трибинама хиподрома поставе пластичне столице са наслонима (на свим трибинама) како би опуштено уживали у тркама, односно у Љубичевским коњичким играма.

Спортски центар

Посетиоци спортских приредби и културно – уметничких представа у КСЦ „Пожаревац“, желе да уместо досадашњих пластичних подметача буду постављене пластичне столице са наслоном, који омогућавају удобније седење.

Р.Сандић