ХУМАНА АКТИВНОСТ СТОНОТЕНИСЕРА БОБАНА ИВИЋА

У бројној екипи хуманих волонтера који опслужују старије грађане и пензионере у Костолцу за време ванредног стања због корона вируса налази се се и стонотениски ас,Бобан Ивић .Овај мајстор целулоидне лоптице(проглашен у избору најбољих Спортиста и екипа за једног од тројице најупсшенијх тренера града Пожаревца у 2019.)  је капитен ,први рекет и тренер суперлигаша СТК Пожаревац пријавио се као и остали добровољно да помаже својим суграђанима.

       -Свакога дана преко недеље и викендом носимо помоћ социјално угроженима коју дају град Пожаревац и градска општина Костолац.Пензионерима који дају новац и списак потребштина па им купујемо лекове,намирнице,подижемо им пензије и остало шта им треба.Тај посао радимо за грађане градске општине Костолац  и сеоска насеља која јој припадају:Петку,Острово,Стари Костолац и Кленовник.Конкретно ја сам возач и достављач-каже Ивић.

Љубав од малих ногу према Костолцу у коме је одрастао покреће Ивића на пружање оваквог вида помоћи најстаријима .

Прве стонотениске  тајне и кораке открио сам и начинио у Рудару код тренера Златка Климовића.Пингић играм од 6 марта 1996. године.После завршене основне школе одлазим у Нови Сад ,уписујем економску средњу школу ,станујем у дому ученика „Бранково коло“ и играм за Војводину. Када сам завршио средњу ,враћам се у Рудар .Уписујем факулет физичког васпитања у Нишу.Студирам и упоредо играм стони тенис.Следи прелазак у СТК Пожаревац.Завршио сам факс,постао професор физичког а потом  стекао и тренерску „А“ лиценцу. 

Као и сва остала спортска такмичења и стони тенис мирује.

-Тренер Драган Кљајић је добио нагажман у зрењанинском Банату и  приликом одласка из Пожаревац препоручио ме је да наставим његов посао.Тако сам поред стандардног играча преузео и дужност тренера екипе.Играо сам четири сезоне у Војводини,ово ми је пета  у Пожаревцу.Лига је прекинута ,без обзира на ту чињеницу СТК Пожаревац остаје и даље суперлигаш. 

Професор,активан играч,стонотениски спортски ас  нигде не ради и станује код родитеља.

             -Радио сам као замена у основним школама у местима Кличевац,Баре и Брадарац,а и у средњој техничкој у Костолцу као професор физичког васпитања  и такође четири месеца као васпитач у Дому ученика „Никола Тесла“ у Костолцу. Девети је месец како сам без посла.Шлепам се код родитеља,који ме издржавају јер немам новчаних  прихода.Отац ми је пензионер,а мајка ради у трговини.

Вредан спортски ас зна да се радом све постиже и зато и у овој новонасталој ситуацији овај хуманитарни рад извршава са спортсксим осмехом.

-Све ће ово проћи.Најважнија је самодисциплина.Зато поручујем свим мојим пријатељима,спортистима,стонотенисерима и уопште сви људима у Србији да остану код куће.То је једино ршење и највађнија обавеза.Да сачувамо себе и друге.Кад прође ова вирусна пандемија опет ћемо се вратити својим редовним  активностима и радостима живота.-каже Ивић.

                                                                                              Р.Сандић

Фото: Приватна документација Б.Ивић

Share.

Comments are closed.

Skip to content