2018-10-12T08:46:48+02:00 12. октобра, 2018. 08:46 |

Србија на другом месту

Cениорска екипа Карате клуба „Пожаревац 92“, на позив Италијанске федерације за борилачке вештине – ФИАМ, боравила је у Кијанћану, туристичком центру у Тоскани, где је учествовала у пријатељском тромечу између селекција Италије – Републике Ирске и Србије. Такмичење је по традицији било организовано на највишем нивоу уз присуство великог броја представника спорта, привреде и политике на челу са градоначелником Кијанћана Анреом Маркетијем.

               Екипу Србије представљали су такмичари пожаревачког клуба у саставу: Филип Владић, Александар Антанасијевић и Борис Гомиршек. Без обзира на пријатљски карактер турнира, вођене су озбиљне борбе са жестоким дуелима. Екипа Републике Ирске је у првом колу савладала Италију, у другом колу је Србија победила Ирску, док је у последњем мечу домаћин био успешнији од екипе Србије.

               У коначном пласману, збрајањем поена из свих појединачних мечева, победник турнира је била Италија, Србија је заузела друго место, док су Ирци били трећепласирани.

               Пожаревачки младићи су платили данак  неискуству на озбиљним међународним мечевима, правили су наивне грешке у пресудним моментима, које су их коштале титуле.

               Градоначелник Кијанћана је уручио посебну плакету тренеру пожаревачке екипе Банету Дмитровићу, док је председник Италијанске федерације Масимо де Луиђи, плакете послао Савезу спортова Града Пожаревца и градоначелнику Пожаревца Банету Спасовићу.

               Пожаревачки каратисти већ наступајућег викенда учествују на међународном турниру у Анини, рударском градићу  у Румунији. Спортски пријатљи из Румуније су у духу сарадње које Анина има са Пожаревљанима, понудили бесплатан смештај за све чланове КК „Пожаревац 92“ који буду учествовали на овом турниру. Надамо се да ће ученици Банета Дмитровића и овог пута обрадовати одличним резултатима,  достојно представљајући Пожаревац где год наступају.