2019-12-04T10:00:55+01:00 4. децембра, 2019. 10:00 |

Сребро за Вефића

У Новом Саду је одржано Првенство Србије у мушкој и женској спортској гимнастици у апсолутној категорији. Гимнастичари и гимнастичарке Клуба „СО Партизан“ из Костолца, остварили су одличне резултате.

Мушка екипа коју су чинили Божидар Маровић, Богдан Михајловић, Урош Петровић, Срећко Стојадиновић и Петар Вефић, екипно је освојила друго место и сребрну медаљу.

У вишеобоју појединачно, Вефић се изборио за друго место, док је у финалу по справама остварио веома запажене резултате и окитио се златним медаљама на прескоку, вратилу и партеру, док је на коњу са хватаљкама, круговима и разбоју понео сребрне медаље.

Женска екипа Гимнастичког клуба „СО Партизан“, коју су чинили Ива Радић, Миљана Стојановић, Љубица Тодоровић и Ања Живановић заузеле су пето место, док је Ива Радић у финалу по справама освојила треће место и бронзану медаљу, што је за малу Иву и њеног тренера Николу Најдовског велики успех.

Следећег викенда гимнастичаре из Костолца очекује Међународно такмичење, „Меморијал Лаза Крстић и Марица Џелатовић“ на којем учествује више од 20 земаља. Пријављено је око 150 у мушкој и више од 200 такмичара у женској спортској гимнастици.

                                                                                                            Ј. Маровић Бујић