Економско-трговинска школа Пожаревац испратила је још једну генерацију матураната која је оставила снажан печат у богатој историји школе дугој 171. годину.

Тим поводом у дворишту ове образовне институције окупили су се свршени ученици, њихови родитељи, наставници, који су на пригодној свечаности, у складу са епидемиолошким околностима обележили крај школовања. У обраћању ученицима Сибинка Живановић, директорка Економско-трговинске школе, између осталог је рекла:

– Драги матуранти, дођосмо и до овог свечаног тренутка када вама, вашим родитељима и наставницима честитам на успешно положеним матурским и завршним испитима. Кажу да је матурски испит-испит зрелости. Ви сте те испите положили, за који тренутак добићете дипломе, и од сутра, као одрасли, млади људи крећете у будућност–у живот какав желите! Верујем да знате куда даље! Желим вам успех на пријемним испитима, да упишете и успешно завршите одабране факултете. Онима који желе да раде, са срећом  да се запосле. Поручила бих да у животу радите оно што желите. Наравно, успешно, вредно и одговорно, рекла је Живановић и нагласила:

-Живот нам пружа различите изборе, а најважније је да будете добри и срећни људи. Надам се да ћете из наше школе понети само лепе успомене које ћете памтити целог живота. Када год пожелите, дођите у вашу школу, биће нам драго.Као што знате, већ дуже време живимо и радимо у периоду који није лак, пун неизвесности и изазова. Зато, чувајте се, пре свега ваше здравље, учите и напредујте. Будите увек овако лепи, насмејани и весели! Свако добро вам желим и срећан пут у будућност, закључила је директорка.

Финансијски администратори

ДАРИВАНИ НАЈБОЉИ МАТУРАНТИ

За изузетна достигнућа током школовања Наставничко веће доделило је признање ђаку генерације Марку Благојевићу ученику IV фа. За постигнуте изузетне резултате током школовања у 3. степену награђена је Валентина Станојевић ученица III у2. Дипломе „Вук Караџић“ припале су Милици Јевремовић, ученици IVтт и Марку Благојевићу, ученику IV фа.На матурском испиту из српског језика и књижевности, комисија у саставу Драгана Мратић, Тања Илић и Милене Цизлер за најбољег аутора матурског рада прогласила је Милицу Јевремовић IV тт.

Из руку директорке Сибинке Живановић награде за постигнуте такмичарске резултате добили су: Валентина Станојевић III у2 за 1. место на републичком такмичењу „Куварство са практичном наставом“, Милица Јанковић IV тт за 1. место на републичком такмичењу „Пословни изазов“ и учешће на „Пословном изазову“ Западног Балкана, Немања Јовановић IV к  за 4. место на републичком такмичењу из Пословне информатике, Милица Јевремовић IV тт за 3. место на окружном такмичењу Књижевна олимпијада и учешће на републичком такмичењу, Невена Стојановић IV тт и Стефан Радосављевић IV тт  за учешће на Републичком такмичењу „Пословни изазов“, тимски–3. место на Регионалном такмичењу, Никола Радосављевић III у2 за учешће на републичком такмичењу „Куварство са практичном наставом“, Марко Благојевић IV фа за учешће на Међународном Сајму виртуелних предузећа и компанија и учешће на Националном такмичењу „Титан“–симулација вођења предузећа, Душан Бјелоглав IV фа и Вељко Богићевић IV фа за учешће на Међународном сајму виртуелних предузећа и компанија и Алекса Илић IV фа, Верица Недељковић IV фа и Анђела Ђорђевић IV фа за учешће на националном такмичењу „Титан“–симулација вођења предузећа.

Кувари

НАГРАДЕ ЗА ВАННАСТАВНЕ АКТИВНОСТИ И КЊИГЕ ЗА ОДЛИКАШЕ

Награде ученицима за учешће у ваннаставним активностима током школовања уручила је Гордана Вучковић помоћник директора школе, а оне су припале: Марији Дашић и Дејану Петровићу (ученици IV е), Душану Бјелоглаву, Марку Благојевићу,Вељку Богићевићу, Душану Дабићу,  Алекси Илићу, Дајани Јевремовић, Марији Јевтић, Милени Милојевић, Ивани Милорадовић, Верици Недељковић, Давору Давидовићу, Анђели Грујић, Ивани Јовановић, Снежани Младеновић, Анити Пауновић , Марији Ранковић, Ивани Стефановић, Анђели Ћирковић, Алекси Качаревићу, Немањи Обренковићу,Софији Шљивић,(ученици IV фа),Тамари Мурашковић IV тт и Данијелу Младеновићу IV т1.

Трговински техничари

Свечаност је била прилика да се по традицији књигом награде ученици који су у овој школској години постигли одличан успех, а то су:  Урош Јанковић, Невена Лазић, Јована Ђорђевић, Дејан Петровић (ученици IV е), Марко Благојевић, Вељко Томић, Верица Недељковић, Милица Унгурјановић, Вељко Богићевић, Катарина Јовановић, Анђела Ђорђевић (ученици IV фа), Јелена Аврамовић, Невена Малишић, Стефан Митић, Анастасија Митровић, Наташа Николић, Милан Стојићевић, Милица Танасковић, Марија Трајковић  (ученици IV к), Милица Јевремовић, Наташа Миленковић, Јасмина Митић, Стефан Радосављевић, Невена Стојановић, Сандра Арсић (ученици IV тт), Катарина Антић, Данијел Младеновић, Катарина Спасић (ченици IV т1),  Нина Митровић, Рајна Станисављевић (ученице III т2)  и Марија Пауновић III у1.Својим ученицима дипломе су уручиле разредне старешине: Анђелка Стојићевић IV е, Мирјана Ђусић IV фа, Виолета Урошевић IV к ,  Милена Стефановић IV т1, Вера Шешум IV тт, Гордана Вучковић III т2, Предраг Ражнатовић III у1 и Александра Младеновић III у2.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content