2019-06-21T10:07:23+02:00 21. јуна, 2019. 10:07 |

СРЕДЊЕВО: Награђени најбољи ученици

У Основној школи „Миша Живановић“ у Средњеву директор школе организовао је свечани пријем ученика  који су остварили изванредне резултате на републичким такмичењима из појединих наставних предмета, као и  резултате на спортским такмичењима државног нивоа из џудоа и каратеа.

Ученицима је директор школе Дејан Рајковић уручио дипломе и вредне књиге, честитао на изузетном успеху и захвалио се на презентовању школе на најбољи могући начин. Пријему су поред ученика и њихових родитеља присуствовали и предметни наставници који су припремали ученике за такмичење и одељенске старешине.

Између осталог, директор школе је истакао да постигнути резултати нису мали, да су сви у школи веома поносни на њих, али да они и обавезују да се и наредних година остане у врху.

-Као мала сеоска школа немамо превише ученика присутних на такмичењима али та неколицина ученика која оде на такмичење, углавном заврши такмичење на окружном и републичком нивоу. Тренд присуства наших ученика на републичким такмичењима траје већ низ година уназад. Само учешће ученика на неком  републичком такмичењу је огроман успех за сваку школу, али ако ученици остваре пласман у првих десет у Републици, то је већ врхунски резултат. Врхунски резултати не долазе сами од себе нити случајно већ иза сваког врхунског резултата стоји мукотрпан рад, труд и залагање. С обзиром на то да већ годинама уназад имамо по неколико ученика који се пласирају у првих десет у Републици, а ове године и ученика који се пласирао у прва три, сматрам да је наставни процес у нашој школи изузетно квалитетан пре свега захваљујући младом и стручном кадру, оценио је директор школе Дејан Рајковић.

Награђени су ученици учесници Републичког такмичења из географије  Катарина Томић и Александар Петковић, учесници Републичког такмичења из  књижевне олимпијаде и српског језика Јована Лукић и Анђела Стевић, затим учесници државних и међународних такмичења у каратеу и џудоу Немања Милосављевић и Стефан и Младен Обрадовић.