2020-07-28T22:10:51+02:00 28. јула, 2020. 22:10 |

Срна Зорко

Бити најбољи у генерацији, добити признање за свој дугогодишњи марљив рад, труд, упорност.., представљају додатни подстицај за још веће успехе у будућности. Наградити залагање, амбицију и жељу није лако, потребно је узети у обзир све што ученик постигне током школовања и да награда оде у праве руке.

Ове школске године, одлуком Наставничког већа Економско трговинске школе Пожаревац, признање најбоље у генерацији припало је Срни Зорко, ученици IVк одељења.

Редовним радом, жељом да више научи и упорношћу успела је да оствари одличан успех, али и да несебично помогне својим друговима из одељења да савладају захтевно градиво.

Таленат за економију, креативност и научено на часовима, успешно је применила кроз оснивање и рад у Ученичкој компанији „Кирибингас“. Такође, представљала је школу на Међународном сајму УК у Цељу, где је са својим тимом показала знање, сналажљивост, као и аутентичност представљених производа.

Претходне школске године, такмичарски дух и добро разрађена стратегија успешно решавају и студију случаја на „Мегатренду“. Срна је била део екипе која осваја високо друго место и још једном показала примену наученог у пракси.

Поред талента за економију, Срна поседује и дар за беседу и глуму. Редовно је учествовала у школским приредбама, Светосавској академији, Дану школе, Фестивалу младих… Такође, била је и члан новинарске секције.

Планира да своје образовање настави у области економије. Као њени наставници, сигурни смо да ће је зрелост, став и амбиција водити ка новим победама и још већим признањима.

Желимо јој срећу на путу који је изабрала!