Странка слободе и правде Велико Градиште критикује однос локалне самоуправе према породици и деци. У саопштењу за јавност, председник ОО ССП Милош Ивановић, између осталог, истиче да се у последњих 30 година број становника Општине Велико Градиште преполовио и додаје:

– Села су нам пуста и претежно је старије становништво, многа села немају воду, продавницу,  нити било какав превоз до Великог Градишта. Зато није ни чудо што млади људи одлазе одавде у великом броју.

– Општина Велико Градиште је међу општинама које издвајају најмање новца за подршку породици и деци из свог буџета. Боље да сте тај новац уложили за бољи живот ово мало младих људи који су остали овде него у Камп за дијаспору. Уз дужно поштовање учесника Кампа, то су деца која путују Европом, много боље живе од својих вршњака овде, имају боље услове за школовање и успех у животу. Наши суграђани су напустили своја родна места и огњишта због погрешних одлука, наводи се у саопштењу које је реакција на Спортско-образовни Камп за младе из дијаспоре и региона, који се одржава у Великом Градишту, под покровитељством Кабинета министра без портфеља задуженог за координацију активности и мера у области односа Републике Србије са дијаспором.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content