2019-10-09T08:32:14+02:00 9. октобра, 2019. 08:32 |

СТОНИ ТЕНИС: Бубушинац јури прво место

После летње пузе од наредног викенда почиње такмичење у Браничевској окружној лиги. На седници УО СС клубова Браничевского круга, која је одржана у Пожаревцу потврђено је чланство ССКБО у Савез централне Србије и уједно и у Стонотениски савез Србије.

        Такође је изабрано руководсто УО ССКБО. Председник је Саша Стевић, потпредседник Дејан Аћимовић, секретар Срђан Стевић, а чланови су:  Миодраг Вукосављевић, Звонко Ђорђевић, Драган Пауновић, Добри Ивановић, Драгиша Стокић, Аца Младеновић, Дарко Животић и Горан Стевић.

        Лига броји 10 клубова, који су у њој наступали и прошле такмичарске сезоне и то:   Омладинац 2016 (Шетоње), Рудар 2 (Крепољин), Бубушинац,  Кнежица, Кучајна, Рудар 2 (Костолац), Млава (Братинац), Кучево, Срмекс (Каменово) и „Брана Пауновић“ (Рашанац).

       СТК „Кнежица“ је као првак лиге у сезони 2918/19. одустала од учешћа у републичком рангу такмичења, а такође и СТК. Бубушинац, који је то право стекао после одустајања Кнежице, а као вицепрвак, могао је играти трећу лигу Србије. Главни разлози одустајања и проблеми који муче ове клубове су финансијске природе јер  недостају новчана средства за такмичење и дуга путовања ка вишем рангу. Остаје нада да ће у наредном периоду резултатске успехе ових екипа на спортском пољу, испратити и локалне самоуправе са одређеном финансијском подршком.

        Већ у првом колу игра се дерби лиге у Бубушинцу где истоимени клуб дочекује прологодишњег првака, Кнежицу.

        Парови првог кола, које се игра 5.октобра су – Шетоње: Омладинац – Рудар 2 (Крепољин). Бубушинац: Бубушинац – Кнежица. Кучајна: Кучајна – Рудар  2 (Костолац).  Каменово: Срмекс – Брана  Пауновић (Рашанац). Братинац: Млава  –  Кучево, игра се 6. октобра.

                                                                                                                    Р.Сандић