2021-09-30T09:34:58+02:00 30. септембра, 2021. 09:34 |

Стони тенис: Пожаревљани никад јачи

У елитном такмичењу стонотенисера, СТК Пожаревац пуних 12 година је члан Супер лиге Србије. Један је од староседелаца у овом рангу, уједно и један од четири спортска клуба колико их има град Пожаревац у највишим спортским лигама Србије (ОК Млади радник, ЖФК Пожаревац, РК Рудар). 

Припреме и тренинзи се одвијају редовно, тренер и играч Бобан Ивић, у веома јакој конкуренцији од 12 екипа очекује добар учинак и бољи пласман него у претходној сезони.

 -Првенство почиње 9. и 10. октобра. Учествује 12 клубова, а играће се као и 2020/21. турнирски. Први турнир се одржава у Нишу где се одигравају прва четири кола. У Беочину је други скуп, такође четири кола, док се преостала три кола играју на турниру у Бечеју. То је све због актуелне ситуације са Ковидом-19, каже Ивић.

Тим је спреман и веома јак.

 -Поред Енио Мендеса из Португалије, Теодора Александрова из Бугарске и мене, играће и Никола Маринковић из Немачке. Ово је најјачи састав који је СТК „Пожаревац“ икада имао. Верујем да можемо ући у плеј-оф.

Супер лига је веома јака, а конкуренција жестока. 

 -То је тачно. Ове сезоне Супер лига је најјача од како постоји. Сада има изузетан  квалитет и сви клубови су се појачали играчима из иностранства. Фаворит број један је Раднички из Новог Сада у коме играју Љубомир Пистеља из Словачке, Петео Крастев из Бугарске, олимпијац Пете Золт, наш најбољи играч Александар Каракашевић и Бојан  Црепуља, који спада у десет најбољих играча у Србији. 

 Клупска школа стоног тениса ради пуном паром.

 -Имамо масовност, имамо квалитет, радимо свакодневно и учествујемо на разним турнирима. Последњи пут смо били у Крагујевцу. Једном речју клуб СТК „Пожаревац“ је стварно за сваку похвалу. Имамо добре услове за рад, добра је организација, велико смо спортско друштво са пуно елана и полета, каже Ивић.

Из Супер лиге Србије су испали Бачка Топола и Таурунум (Београд). Новајлије су: Војводина и Медијана. У сезони 2021/22. играће: Раднички (Нови Сад), Пожаревац, Стенес (Зрењанин), Медијана (Ниш), Ада (Ада), Темерин, Партизан (Београд), Војводина (Нови Сад), Црвена звезда (Београд), Спаратак (Суботица), Банат (Зрењанин) и Железничар (Ниш).      

                                                                                                                          Р. Сандић