Један од староседелаца у Супер лиги Србије је и СТК „Пожаревац“, који је минуле јесени слабо стартовао. У првих пет кола исто толико пораза. Уринеа, Црвена звезда, Спартак, Раднички и Банат су лако победили наше стонотенисере. Тек у шестом колу и то у гостима савладан је тим „Стенеса“ на гостовању у Зрењанину (4:2). Онда су уписане још две узастопне победе  са максималним резултатом 4:0 против Бачке Паланке и Партизана. Железничар је затим победио 4:2, а у десетом колу је у Уздину доживљен тесан пораз од 4:3. Ситуација није сјајна, али тренер и играч  Бобан Ивић није забринут.

-Паузу смо имали од 28. децембра 2019. до  14. јануара када смо почели са свакодневни радом.Тренирамо пуном паром и екипа је у узлазној форми. Наш примаран задатак је да обезбедимо опостанак у елити и то ћемо сигурно остварити. Наравно да мормао запети максимално јер ни једна противник није за потцењивање. Ове сезоне почели смо да подмлађујемо наше редове и у састав првог тима смо укључили три наша јуниора. Њима дајемо шансу на свакој утакамици да се кале и стичу неопходну рутину у првенственим мечевима. Пред њима је лепа стонотениска перспектива, јер се ради о талентованим и вредним момцима, каже Ивић.

СТК „Пожаревац“ до краја првенства има четири утакмице код куће са Црвеном звездом (Београд), Радничким (Нови Сад), Стенесом (Зрењанин) и Железничаром (Београд), а гостује код Спартака (Суботица), Баната (Зрењанин), Бачке Паланке и Партизана (Београд).

                                                                                       Текст и фото: Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content