2020-02-15T10:39:18+01:00 15. фебруара, 2020. 10:39 |

Стонотенисерски клуб „Рудар“ прославио 47. рођендан

У Костолцу је одржана Скупштина СТК „Рудар“-а на којој је обележено 47. година постојања. Клуб је дао велики допринос спортском покрету Пожаревца и Костолца. Додељена су признања и захвалнице заслужним члановима и спортистима, који су играли у клубу током минулих година. Играло се, некада давно у Првој лиги  Југославије и Србије.Такође се играло и појединачно како у мушкој, тако и у женској конкуренцији и свим осталим категоријама и бележени су запажени резултати.

Највећи допринос угледу клуба на спортком плану дали су: Момир Трифуновић, брачни пар Јасна и Милан Радовић, Добри Ивановић, Малиша Новаковић, Златко Климовић, Саша Огњановић, Срђан Стевић, Срђан Радосављевић и многи други. Живој легенди стоног тениса у Костолцу,  Милану Радовићу, председник клуба Младен Берић уручио је клупску повељу, као и колективу ТЕ-КО, који је увек био уз СТК „Рудар“.

 -Клуб тренутно има педест активних чланова. Ранијих година било их је и три пута више у свим категоријама. Ми се држимо традиције, наша школа стоног тениса је од оснивања па до данашњих дана потпуно бесплатна за сву децу из рударског града и околине, каже почасни председник клуба Милан Радовић.

По завршетку свечаног дела Скупштине, одржан је клупски турнир кадета, који су приказали свој раскошан таленат и тиме потврдили добар рад са децом која су будућност сваког доброг клуба, као што је то костолачки СТК „Рудар“, члан и лидер Регионалне лиге групе „Београд“.

                                                                                                                   Р. Сандић