Странка слободе и правде Пожаревац, у саопштењу за медије, скреће пажњу на податак да  Пожаревац има 6.082 становника мање него 2011. године. Наглашавају да ту бројку узимају са резервом, јер је, како наводе: „По први пут откако се спроводи попис становништва у Србији, на укупан број пописаних, додато готово 2.500 људи из административних евиденција, а који физички нису пописани“.

– Произлази да је према реално спроведеном попису број становника Пожаревца са 75.334, колико нас је било 2011. године, сада спао на 66.840, што је за 8.500 становника мање, док је на нивоу Браничевског округа чак 28.000 становника мање, наводе у саопштењу ССП Пожаревац и настављају:

– Намеће се питање због чега усред “златног доба” људи одавде свакодневно беже? Свакога дана у протеклих 11 година Пожаревац је остајао без 2 становника, Браничевски округ 7 становника мање на дневном нивоу, а ми смо остајали без рођака, пријатеља, комшија.

– ГО ССП Пожаревац је годинама уназад упозоравао на овакав негативан тренд. Указивали смо на то да недостатак инвестиција, радних места, ниске плате које су испод републичког просека, урбанистички хаос, неуређена комунална инфраструктура, корупција и непотизам неминовно доводе до тога да људи одавде беже. Указивали смо да је радно место у јавном сектору постало страначки плен, да локални привредници не учествују у поступцима јавних набавки сматрајући да се оне „цртају“ за некога, да људи не могу адекватно да се лече, да људи живе у страху јер им радно место зависи од прикупљених капиларних гласова, да се услед свега наведеног наши студенти више не враћају у Пожаревац јер овде перспективе нема.

– Уместо решавања проблема грађана припадницима режима је очигледно битнији опстанак на власти, а изгледа да су у томе сва средства дозвољена. Отуда је интересантан и податак да смо наспрам 66.840 пописаних Пожаревљана, у априлу ове године имали 69.000 уписаних бирача. Kада бисмо на овај број уписаних бирача додали и малолетна лица испада да према подацима у бирачком списку данас у Пожаревцу живи више људи него 2011. године. Већ три године смо на улицама Пожаревца, разговарамо са нашим суграђанима, нудимо решења и сигурни смо да су Пожаревљани спремни да притекну у помоћ свом граду и да ћемо се заједно изборити да данашња слика Пожаревца врло брзо буде само ружна прошлост, закључује у саопштењу за медије председник ГО ССП Пожаревац Владан Милосављевић.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content