Градски одбор Странке слободе и правде у Пожаревцу одржао је у својим просторијама конференцију за медије на којој се обратио председник ГО Владан Милосављевић.

Према његовим речима, Пожаревац губи све атрибуте града. Иако је само у овој години за одржавање улица, локалним путева и тротоара опредељено 200 милиона динара, како је рекао, “путеве и тротоаре у Пожаревцу данас чине узвишења, удубљења, равнине и неравнине, попут дефиниције рељефа коју деца уче у нижим разредима”.

Са конференције за медије

Милосављевић се овом приликом осврнуо и на фабрику воде, затим на постројење за пречишћавање отпадних вода и регионалну депонију који још нису изграђени. Истиче да се “грађани суочавају са урбанистичким хаосом, да се гради без икаквог плана услед чега су водоводна, канализациона и топлификациона мрежа преоптерећене”.

-То узрокује изливање канализације, слаб притисак воде у висинским зонама и значајно погоршање квалитета грејања, са чиме се суочавамо и ових дана. Подсетићу да смо имали обећање да ће до 2020. године бити изграђена препумпна станица, а да ће до 2023. целокупан град бити покривен топловодном мрежом. Угрожен нам је и здравствени систем услед недостатка лекара специјалиста, што ће у блиској будућности представљати велики проблем. Укинуте су сеоске амбуланте, а број лекара смањен је за 30 процената. По први пут је просечна плата у Костолцу испод републичког просека, рекао је Милосављевић.

Председник Градског одбора ССП-а истакао је да је ова партија реаговала и путем јавних расправа, Градској управи достављала примедбе и сугестије на предложен нацрт буџета, али да нису прихваћене.

Share.

Comments are closed.

Skip to content