Градски одбор Странке слободе и правде Пожаревац сматра да је план ЈКП „Комуналне службе“ да од 2023. године прошири услугу изношења смећа и на сеоска насеља добар и да је то трбало да буде много раније реализовано.

– Подсећамо да се ГО ССП Пожаревац већ три године залаже за ово решење које са једне стране доприноси побољшању квалитета живота људи у сеоским насељима, а са друге стране у великој мери доприноси и решавању проблема дивљих депонија које су постале озбиљан еколошки проблем у нашем граду. Надамо се да ће овај план заиста бити реализован, уз бојазан да у складу са десетогодишњом праксом власти и ово не остане само мртво слово на папиру, али и уз жаљење што за наше предлоге није било слуха раније, јер су са овим закаснелим реакцијама на губитку сви грађани. Осим што се новац грађана трошио на израду више идејних решења и бројних обећања да ће питање одлагања комуналног отпада у Пожаревцу бити решено, да ће се направити рециклажни центар, да ће се сачувати здравље грађана и животна средина, данас нисмо ни корак ближи решавању овог проблема. Уместо тога сведоци смо да се отпад одлаже на депонији којој је истекао рок, док чести пожари на депонији, која нема ни хидрантску мрежу, угрожавају здравље грађана.

Такође, без озбиљне јавне расправе, без комуникације са грађанима, а пре свега без учешћа стручњака, власт је донела одлуку о одређивању локације за изградњу депоније у атару села Kличевац, на потесу који је археолошки локалитет, на стишким пољима, уз страховање мештана шта ће уствари бити изграђено и хоће ли бити испоштовани еколошки стандарди. Отуда се ГО ССП Пожаревац оштро супротставља оваквом начину доношења важних одлука и овим подржава мештане Kличевца и околних села у настојањима да сачувају своје обрадиво пољопривредно земљиште, те да им се животно окружење додатно не загађује, наводи председник ГО ССП Пожаревац, Владан Милосављевић у саопштењу достављеном порталу Реч народа.

Share.

Comments are closed.

Skip to content