2017-09-14T21:29:12+02:00 14. септембра, 2017. 12:06 |

Студенти из Хонгконга посетили ТЕ-КО

БЛОК „Б3“ – СТУБ САРАДЊЕ

 

Костолачки огранак „Електропривреде Србије“ угостио је групу студената Универзитета из Хонгконга. Академци са техничких и других факултета упутили су се ка најзначајнијим локацијама на Балкану, на којима се реализују пројекти утемељени на српско – кинеској сарадњи. На тој рути неизоставан је био Огранак „ТЕ-КО Костолац“, у којем се реализује изградња новог блока „Б3“.

Делегација из Кине посетила је Термоелектрану „Костолац Б“ у Дрмну. Госте је поздравио Драган Јосиповић, директор ТЕ „Костолац Б“, који је том приликом представио ово термопостројење. Потом је о реализацији пројеката у Костолцу говорио инжењер кинеске компаније ЦМЕК, Хуанг Џенгронг. Он је подсетио да су досад ревитализовани блокови „Б1“ и „Б2“ и да је изграђено ново постројење за одсумпоравање димних послова, док је у току реализација пројеката изградње пристаништа и железничке пруге. Џенгронг је истакао и значај друге фазе пројекта у ТЕ „Костолац Б“, којом се предвиђа изградња блока „Б3“ од 350 мегавата и проширење производних капацитета Површинског копа „Дрмно“.

Студенти из Хонгконга обишли су и термокоманду у ТЕ „Костолац Б“, постројење за одсумпоравање димних гасова, као и простор на коме ће бити изграђен блок „Б3“.