Нови продајни објекат компаније „Styline“ отворен је центру Брадарца.

У савремено опремљеном простору на око 120 квадрата продајне површине потрошачи ће бити услуживани радним данима и суботом од 7 до 21 час и недељом од 7 до 15 часова.

Купце очекује преко 5.000 артикала, углавном робе широке потрошње, али у понуди су и школски прибор, керамика, стакло, саксије, баштенске гарнитуре, односно све што је  једном домаћинству потребно у току календарске године.

 


 

БОРБА ЗА ПОБОЉШАЊЕ КВАЛИТЕТА ЖИВОТА

Жељко Кранчевић

            -Захваљујући оствареној сарадњи са локалном самоуправом и чланом Градског већа Дарком Мирковићем, иначе мештанином Брадараца, који је успео да препозна у Styline-у енергију, знање и нову технологију рада којом располажемо, успели смо да за кратак временски период упркос ванредном стању адаптирамо и реновирамо овај простор и приведемо га намени. Наравно, велику подршку су нам пружили Месна заједница Брадарац са председником Братиславом Антићем. Локал је изузетно модерно опремљен и сматрам да ћемо успети да пружимо завидан ниво услуге како мештанима Брадарца, тако и становницима околних насеља. Својим знањем, умешношћу и професионалним односом трудићемо се да изађемо у сусрет сваком потрошачу, а самим тим заједно са Месном заједницом надам се да ћемо допринети квалитетнијем животу на овом подручју. Ово је наш 18 малопродајни објекат, а до скоро смо имали 23 продавнице. Међутим, услед исељавања великог броја људи са подручја општине Кучево били смо принуђени због непрофитабилности да три локала затворимо. После тога, окренули смо се више Пожаревцу желећи да створимо један обруч малопродајних објеката, користећи наравно сарадњу са локалном самоуправом и на тај начин успели смо да неке објекте по месним заједницама приведемо намени и утичемо на побољшање квалитета живота у тим местима, истакао је приликом отварања  малопродајног објекта у Брадарцу Жељко Кранчевић, власник компаније „Styline“.

            Оваква сарадња  доноси унапређење и корист за обе стране, па је тако овим потезом „Styline“ отворио нова врата за своје потрошаче и закорачио ка проширењу продајне мреже, а локална самоуправа, односно Месна заједница утиче на привлачење нових инвеститора.

            Члан Градског већа задужен за Градску општину Костолац и месне заједнице Дарко Мирковић захвалио се Жељку Кранчевићу што је препознао напоре и циљ локалне самоуправе да се равномерно развијају и град и село.

            -Прошле године уложено је доста средстава у развој села, а улагања тек предстоје. Овако уређен центар имаћемо у сваком селу и ако Жељко Кранчевић одлучи може и у тим насељима да отвори малопродајне објекте. Циљ нам је да за неке основне потребе не идемо у град. У претходном периоду реконструисане су просторије Месне заједнице и плафон у Дому културе у Брадарцу и сређен је центар села. Очекује нас сређивање амбуланте и фасаде на Дому културе, као и реконструкција трафоа. Радови на инвестиционом одржавању просторија месних заједница и самих центара завршени су у Дрмну, Брадарцу, Братинцу, Батовцу, при крају су радови у Бубушинцу и Маљуревцу. Због ванредног стања поједине јавне набавке ће тек сада бити расписане, а очекује нас и сређивање 10 до 14 километара атарских путева, казао је Дарко Мирковић.

 

ПРОШИРЕЊЕ МАЛОПРОДАЈНЕ МРЕЖЕ

            Тренутно компанија „Styline“ запошљава 130 људи и ниједан радник током трајања ванредног стања није добио отказ. Напротив, упослено је 12 – 15 нових радника због ширења малопродајне мреже и тиме се даје допринос смањењу незапослености у браничевском округу. Конкретно, у малопродајном објекту у Брадарцу 6 људи је добило сигурно радно место са свим припадајућим социјалним и здравственим бенефицијама.

       -Надам се да ће и други озбиљни домаћи привредници учинити напор и сличним или можда бољим активностима допринети привредном развоју Србије до краја ове календарске године, а нарочито у току идуће године када се сутуација буде стабилизовала. Поред објекта у Брадарцу, у овој години адаптирали смо још два простора, у Раброву и Дрмну, такође са добром опремом. Сви наши објекти, па и овај у Брадарцу могу да се похвале нивом опремљености, ценама, услугом и хигијеном и то је нешто што нас води и ми од тога нећемо одустајати. Током трајања епидемије на време смо предузели све мере заштите које су подразумевале ношење маски, рукавица и визира, дезинфиковање објеката више пута у току дана и поштовање социјалне дистанце. Наш успех се огледа у томе што нико од запослених није заражен корона вирусом, а људски кадар је највеће богатство у једној фирми. Ми смо се одрекли помоћи Владе јер сматрамо да ће она бити потребнија неком другом. Далеко од тога да нећемо имати проблема, али заједничким снагама успећемо то да превазиђемо, вратићемо се на потребан ниво и постићићемо веће пословне резултате на нивоу браничевског округа и шире, истиче Кранчевић.

 

УСКОРО НОВИ ОБЈЕКАТ У ХАЈДУК ВЕЉКОВОЈ

            За десетак дана „Styline“ почиње изградњу новог малопродајног објекта изнад цркве, у Улици Хајдук Вељковој број 28, у Пожаревцу.

            -Тај објекат ће бити најмодернији и најлепши, не зато што се налази у Месној заједници „Парк“ којој ја припадам, већ напросто тамо ћемо имати простора за већим доказивањем. Уговор са извођачима радова је потписан и пре неколико дана је по обједињеној процедури извршено пријављивање грађевинских радова. Сматрам да ћемо  за 60 до 90 дана успети да завршимо све радове и том делу грађанства бити на услузи.

            Иначе, компанија „Styline“ је чланица и један од оснивача Удружења „Домаћи трговински ланац“ (ДТЛ) који већ 10 година успешно послује на територији Републике Србије. Чини га 13 озбиљних привредних субјеката који запошљавају преко 6.900 радника и заузима треће место по промету у земљи.

            -Захваљујући својој централи „Styline“ располаже са 185 ПЛ – артикала, односно домаћом робном марком која нама много значи у обављању промета. Сви успешни светски, па и трговински ланци у окружењу располажу својим ПЛ –ом и на томе се заснива наша активност, где уговарамо са одређеним добављачима амбалажу и цену производње. Тиме се придружујемо домаћој производњи, јер желимо пре свега на њу да се ослонимо зато што се на тај начин запошљава домаћи кадар. Доласком страних ланаца ми једноставно постављамо питање како ћемо да одржимо домаћу производњу јер без ње нама опстанка ни нас трговаца на овим просторима, закључује Жељко Кранчевић.

                                                                                                          Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content