2021-01-23T09:53:39+01:00 23. јануара, 2021. 09:53 |

Суперлигаш тренирао упркос снегу

ФУДБАЛ – ЗАВРШЕНЕ ЗИМСКЕ ПРИПРЕМЕ ЖФК ПОЖАРЕВАЦ

Пожаревачки женски фудбалски суперлигаш ЖФК Пожаревац обавио је десетодневне зимске припреме у Деспотовцу. Председник клуба Љубиша Станојловић и спортски директор Стојан Јовановић надгледали су тренажни процес и, без обзира на мало теже услове рада на отвореном, због снега, задовољни су еланом у екипи, као и залагањем играчица, које су без поговора извршавале све задатке тренера Братислава Живановића.-Боравили смо у нашој старој бази, у хотелу „Ресава“ који поседује свој терен. Окружени изузетном пажњом хотелског особља, уз изврстан смештај и храну на репрезентативном нивоу.Тренирало се два пута дневно. Први трениг био је од 9, а поподневни од 15 сати. Увече се радило у теретани. Снега је било око десетак сантиметара, али то није представљало неки посебан проблем, рад се одвијао нормално, каже Станојловић.

 У Деспотовцу је тренирало 18 првотимки: Марија Вуковић, Нина Матејић, Злата Милановић, Милица Шебек, Андријана Тришић, Милена Обрадовић, Санела Јовановић, Ана Ђаловић,Ања Шево, Ана Трутић, Катарина Драгутиновић, Кристина Арсенијевић, Дарија Животић, Ирена Ташковић, Теодора Туфегџић, Милица Стојићевић, Александра Стевић, Елена Живковић, Милена Дулејић и Милица Радивојевић са којима је радио тренер Братислав Живановић уз садејство физиотерапеута Стефана Ристановића.

-Ове зимске припреме су нам основа за даљи рад. Очекује нас велика борба за опстанак у нашем најквалитетнијем такмичењу. ЖФК Пожаревац је један од наших најстаријих суперлигаша и град Пожаревац нас подржава у сваком погледу јер смо као клуб перјаница женског спорта, на само у граду под Чачалицом, већ и у читавом браничевском округу. По повратку из Деспотовца наставићемо да радимо на Вашаришту и у великом балону поред њега у зависности од временских прилика. До почетка  првенства у елити, одиграћемо пет уткамица провере, каже Станојловић.

                                                                                                                                                   Р. Сандић