2021-03-12T10:01:16+01:00 12. марта, 2021. 09:56 |

Суплементи за трансплантиране пацијенте

Првих дана марта,  Удружење трансплантираних и пацијената којима је потребна трансплантација „Заједно за нови живот“,  уручило је клиникама Универзитетског клиничког центра Србије у Београду неопходне суплементе Magnetrans 375, Bulacol 500 и Polivit В.

 – Реч је о донацији коју је наше Удружење уз велику помоћ Компаније „Хемофарм“, иначе произвођача дариваних суплемената и подршку „Хемофарм фондације“,  прикупило и поклонило референтним клиникама за трансплантацију органа: Клиници  за гастроентерохепатологија, Клиници за кардиохирургију и Центру за трансплантацију органа, каже за „Реч народа“ Пожаревљанин Младен Тодић председник Удружења „Заједно за нови живот“, и сам трансплантирани пацијент.

Неколицина представника Удржења, на челу са Тодићем донације су предали проф. др Ђорђу Ћулафићу, начелнику Клинике за гастроентерохепатологија, члану Републичке стручне комисије за трансплантацију органа и координатору за трансплантацију јетре, докторима Стефану Стојковићу и Нини Перић члановима тима за трансплантацију јетре, докторки Емилији Несторовић, начелници Одељења за

М.Тодић и др Емилија Несторовић

трансплантацију срца Клинике за кардиохирургију, проф. др Марини Савин, начелници одељења за трансплантацију бубрега Центра за трансплантацију органа, докторки Наташи Петровић, начелници Службе за анестерзију и реанимацију Ургентног центра члану тима за трансплантацију јетре као и Ољи Симић, главној сестри Центра за трансплантацију органа чији пацијенти дариване суплементе свакодневно употребљавају.

– Ово је до сада друга донација суплемената Удружења „Заједно за нови живот“, али не и последња, јер уз свакодневне обавезе при помоћи и подршци пацијентима и нашим члановима, увелико радимо на сличним акцијама, каже Младен Тодић, истичући да је је значај сличних донација много већи, имајући у виду да је  већина  трансплантираних  пацијената у инвалидској пензији са минималним примањима.

Донација ће бити довољна за период од пола године и пацијентима је посебно важна у тренуцима када је потребно оснажити им имунитет.

Влада Винкић