Генерацијски сусрет – у знак сећања на најдражег учитеља Драгана Јовановића

Учитељ – капија знања

Ових дана одржан је матурантски сусрет прве и друге генерације осмака нересничке основне школе поводом обележавања 55, односно 56 година од завршетка мале матуре, под слоганом „Учитељ – капија знања“.

Генерацијски сусрет уприличен је са намером да се освеже сећања, ода признање и изрази захвалност Драгану Јовановићу – најдражем учитељу, који је био неизмерно цењен и омиљен, подједнако и код ђака и код осталих житеља Нереснице, села у околини Кучева. Евоциране су успомене на његов рад као учитеља и посебно као човека, који је у селу промовисао, за оно време две новотарије, бицикл двосед и скије.

            Дружење некадашњих осмака остаће упамћено и по присуству Драгутина Михајловића и Миљка Угриновића, који су специјално за ову прилику дошли у завичај после четрдесет година из Јужне Америке односно Западне Европе.

            Председник Организационог одбора Воја Петковић предложио је да се до следеће године донесе и формална одлука о установљавању манифестације под називом „Мајска прозивка осмака“, која би се одржавала у Нересници сваког 19. маја као знак сећања на датум када је нересничка школа, образовна установа која постоји век и по, 1962. године промовисала прву генерацију ђака који су завршили осмолетку.

                                                                                                                                               Б.Б.

Share.

Comments are closed.

Skip to content