Томица Стојановић и Милан Јовић

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације Града Пожаревца донета је препорука Јавној установи „Спортски центар Пожаревац“ за организовање рада отвореног базена, уз обавезу поштовања епидемиолошких мера. Купалишна сезона почиње сутра и првог дана улаз ће бити бесплатан за све посетиоце. Радно време базена је од 10 до 18 и 45 часова, цена дневне карте је 150 динара, десетодневне 1.400 динара, двадесетодневне 2.600 динара, док месечна карта стаје 3.600 динара.

Од члана Градског већа задуженог за спорт Милана Јовића сазнајемо да ће ове сезоне на Градском базену спортске активности обухватати утакмице и тренинге Ватерполо клуба и Триатлон клуба, а одржаваће се обука за непливаче, курс напредног пливања и аеробика у води.

 -Уз помоћ Града по први пут ова три програма биће бесплатна за све полазнике, а број полазника биће ограничен и зависиће од временских прилика током сезоне, казао је Јовић.

Директор Спортског центра Томица Стојановић наглашава да су припреме за отварање базена у завршној фази и да ће сутрадан спремно дочекати прве купаче.

-У обавези смо да испоштујемо препоруке Штаба, што значи да у смени на простору отвореног базена истовремено може бити присутно максимално 1.000 лица, обавезно је држање физичке дистанце од најмање 2 метра и пре уласка у комплекс обавезна је провера телесне температуре код посетилаца. Такође, пратићемо мере које у међувремену донесе Републички кризни штаб. Цене свих улазница су остале непромење, за децу до 7 година улаз је бесплатан, док деца старости до 12 година морају бити у пратњи родитеља или старатеља. Спасилачки послови ове сезоне поверени су Удружењу спасилаца Србије по чијој препоруци су уклоњене скакаонице. Ове године биће заступљени и вечерњи програми које ћемо реализовати уз помоћ Центра за културу и имаћемо неколико тематских вечери у виду малих представа и одређених жанрова музике, а надамо се да ће бити организоване и игре на води, рекао је Стојановић.

                                                                                                            Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content