2020-09-09T08:31:43+02:00 9. септембра, 2020. 07:59 |

Сутра заседа костолачка Скупштина: Потврда мандата и избор комисија

Друга седница Скупштине Градске општине Костолац у новом четворогодишњем мандату сазвана је за четвртак, 10. септембар. После избора Милене Церовшек за председницу Скупштине и  Далибора Илића за њеног заменика, Серџа Крстаноског за председника ГО и Дарка Грубетића за заменика као и петоро већника на конститутивној седници 18. августа, на овој другој треба да се потврде мандати нових одборника Скупштине. 

Због избора на функције у извршној власти мандате је вратило 4 одборника. На седници у четвртак биће потврђени мандати за нове и Скупштина ће радити у пуном саставу са 21 одборником. У скупштинским клупама у Костолцу седе 16 одборника СНС-а, 4 одборника СПС-а и 1 одборник ГГ „Искорак“.

Осим верификације нових мандата, одборници Скупштине ГО Костолац, разматраће  Одлуку о завршном рачуну буџета за 2019. годину као и акта из области избора, постављења, именовања, разрешења и престанка мандата. Бираће се чланови Комисије за прописе, Комисије за привреду и финансије, Комисије за стамбена питања, комуналне послове и заштиту животне средине, Комисије за представке и предлоге, Комисије за доделу повеља и награда, Савета за равноправност полова и Управног одбора Установе Центар за културу ,,Костолац“.            

Седница Скупштине Градске општине и овог пута због мера заштите ће се одржати у позоришној сали Дома културе у Костолцу.