2021-01-24T09:06:06+01:00 24. јануара, 2021. 09:06 |

Све је могуће уз вредан рад и јасан циљ

Клуб борилачких спортова 012 је упркос епидемији вируса ковид 19 имао веома успешну годину. Бројни планирани државни и међународни турнири су одложени, али је КБС 012 ипак успео да организује неколико најбитнијих државних турнира, уз поштовање епидемиолошких мера.Како истичу у Клубу, било је важно омогућити најбољим борцима државе да одржавају такмичарски ритам, јер српски кик бокс у наредном периоду очекују врло значајна дешавања, као што је између осталог дебитовање на Олмпијским играма. 

– Клуб борилачких спортова 012 имао је веома успешну годину када су турнири у питању. Међутим, захваћени корона вирусом, чланство у Клубу је опало тако да су само најупорнији и најистакнутији имали прилике да наступају на такмичењима, наглашава тренер Никола Марковић.  

Неизоставно је напоменути успехе и резултате девојке која је дефинитивно обележила ову годину када су кик бокс и спорт у Пожаревцу у питању. Такмичарка КБС 012 Сара Миљковић је и поред тешке ситуације због ковида 19 представљала свој клуб и за кик бокс репрезентацију Србије. Почетак сезоне је отворила још у фебруару. У Словачкој се борила у тешком мечу против репрезентативке Терезе Цвингерове и освојила појас европског шампиона у сениорској конкуренцији.

Уследило је државно првенство Србије у лоу кик дисциплини, на којем се Сара бирила за КБС 012. Победом одличне противнице са Новог Београда, Сара је одбранила титулу државног првака, а свој клуб и град представила у најбољем светлу. Отежавајућа околност је била повреда леве ноге током припрема, али ни то Сару није спречило да покаже зашто је најбоља.

Потом је одржан европски куп „Serbia Open“ у Лесковцу. У дисциплини к1, која је и најтежа у кик боксу, Сара се борила у саставу репрезентације која је одбранила титулу и овог престижног турнира. 

– За крај године, највећи тест за наше борце ББФ5 или Балкан Бест Фајтерс 5 одржан је у Јагодини. Сара већ трећи пут осваја овај најпрестижнији догађај у региону, на којем се такмиче најбољи борци. И за Сару и за Клуб борилачких спортова 012, година 2020-та је била тест године, уз минималну подршку града и много отежавајућих околности, наводе у Клубу, истичући да су упркос свему,  уз максималан труд и залагање тренера Николе Марковића и такмичарке Саре Миљковић, постигли високе резултате и успехе. 

                                                           Р. Н.