2017-01-23T12:32:26+01:00 23. јануара, 2017. 12:32 |

Све спремно за монтажу

ПРОШИРЕЊЕ ПРОИЗВОДНИХ КАПАЦИТЕТА КОПА  „ДРМНО“

Sve spremno za montazu-03-Pripreme u zavrsnoj faziПрипремне активности за реализацију пројекта монтаже новог рударског система, који је у функцији проширења производних капацитета Површинског копа „Дрмно“ са девет на 12 милиона тона угља годишње, одвијају се планираном динамиком. У току су припреме и уређење монтажног плаца на коме ће се радити на монтажи багера, одлагача и погонских станица. Реч је о пословима на ревитализацији кранова, електроразвода, хидрантске мреже и мреже за компримирани ваздух.
Поред ових радова, које изводе запослени Привредног друштва „Производња, ремонт и монтажа“ из Костолца, добро напредују и планирани грађевински послови, који се односе на уређење путева, израду темеља за контејнере. Упоредо са овим, ради се на изради и испоруци нове рударске опреме.
– Очекујемо да ће у првој половини јануара кренути са пословима на монтажи новог багера. Крајем фебруара или почетком марта кренуће монтажа одлагача, а одмах затим и четири погонске станице и пет километара трасе – рекао је Мирослав Ивковић, заменик руководиоца пројекта за повећање производње копа „Дрмно“ у ЕПС-у.
По његовим речим, поред монтаже рударске опреме, пројектом је предвиђена и изградња још једне трафостанице „Рудник 5“, снаге 16,5 мегаволт-ампера, која се гради због електронапајања новог рударског система, објеката за предодводњавање, али биће и у функцији даљег напредовања рударских радова на копу „Дрмно“.
– У реализацији пројекта, поред иностраних компанија, ангажована је и домаћа електро-машиноградња. Рок за реализацију комплетног пројекта је 42 месеца, односно до краја 2019. године – казао је Ивковић.