2019-12-12T08:30:11+01:00 12. децембра, 2019. 08:30 |

СВЕТ РИБОЛОВА: Успешна година за такмичаре „Смуђа“

Риболовци Смуђа могу се похвалити успешном 2019. годином. У лову пловком, категорија јуниора У20 Жељко Вуксић ове године понео  је титулу државног првака Србије и постао члан репрезентације. У категорији сениора, мастер  лов пловком, Ивица Јовчић  у  генералном пласману био је пети, у конкуренцији од 14 такмичара  и такође је остварио пласман за репрезентацију. Вуксић и Јовчић у 2020. пецаће државну лигу.

Када је реч о мушичарској лиги 2019. године, у појединачној конкуренцији за титулу првака Србије и избор репрезентативаца Србије, ОСР „Смуђ“  донела је и ове године три места у репрезентацији Србије ловом мушицом.  Александар Мишић (четврти) и Милан Мартић (пети) остварили су пласман у државној лиги и уједно чине и петорку првог тима репрезентације Србије за међународна такмичења у 2020. години. И трећи такмичар ОСР „СМУЂ“, Владимир Марковић успео је да се као десети пласира у проширени састав репрезентације Србије лов мушицом.

– ОСР „Смуђ“ је  најуспешнији клуб по броју репрезентативаца, што за клуб и Спортски Савез Града значи пуно, јер ће пет  чланова, спортских риболоваца,  бранити боје своје земље у саставу репрезентације Србије, каже председник ОСР „Смуђ“ Саша Радосављевић.