2019-01-28T15:57:04+01:00 28. јануара, 2019. 15:57 |

Свети Сава у Средњој медицинској школи

Окупљањем великог броја гостију, професора и ученика, у недељу 27. јануара тачно у подне отпочела је прослава школске славе Свети Сава у Средњој медицинској школи Пожаревац.

Сама свечаност је, по традицији отворена химном посвећеном првом просветитељу у Србији, а присутне, међу којима су били представници Градске управе, Војске Србије, Школског одбора, бивши и садашњи запослени, сарадници као и пријатељи Школе,  пригодним обраћањем поздравио је директор Драган Новичић. Свечаном скупу обратио се и др Данко Николић, директор Опште болнице Пожаревац, који је, честитајући школску славу најавио да ће три најбоља матуранта Медицинске школе која не буду имала могућност да наставе школовање, адекватно стеченој дипломи –  добити стални радни однос у Болници у Пожаревцу, што је пропраћено великим аплаузом присутних. Овом приликом радницама Школе који су стекле право одласка у пензију, припали су пригодни поклони.

У наставку обележавања славе, беседу о Светом Сави говорио је школски вероучитељ, ђакон Томислав Пауновић, док је свечани скуп окончан богатим и занимљивиом културно уметничким програмом ученика. Иначе, овогодишњи славски колачар био је професор Драган Стојановић који је ову дужност за наредну годину предао раднику Медицинске школе Малиши Стојковићу.