Окупљањем великог броја гостију, професора и ученика, у недељу 27. јануара тачно у подне отпочела је прослава школске славе Свети Сава у Средњој медицинској школи Пожаревац.

Сама свечаност је, по традицији отворена химном посвећеном првом просветитељу у Србији, а присутне, међу којима су били представници Градске управе, Војске Србије, Школског одбора, бивши и садашњи запослени, сарадници као и пријатељи Школе,  пригодним обраћањем поздравио је директор Драган Новичић. Свечаном скупу обратио се и др Данко Николић, директор Опште болнице Пожаревац, који је, честитајући школску славу најавио да ће три најбоља матуранта Медицинске школе која не буду имала могућност да наставе школовање, адекватно стеченој дипломи –  добити стални радни однос у Болници у Пожаревцу, што је пропраћено великим аплаузом присутних. Овом приликом радницама Школе који су стекле право одласка у пензију, припали су пригодни поклони.

У наставку обележавања славе, беседу о Светом Сави говорио је школски вероучитељ, ђакон Томислав Пауновић, док је свечани скуп окончан богатим и занимљивиом културно уметничким програмом ученика. Иначе, овогодишњи славски колачар био је професор Драган Стојановић који је ову дужност за наредну годину предао раднику Медицинске школе Малиши Стојковићу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content