Јуче је у румунском граду Крајова завршен познати Светски фестивал поезије на којем је Србију представљала Пожаревљанка Биљана Миловановић Живак. Селекција је, као и сваке године, била веома јака, припреме су трајале читаве године, а међу четрдесет учесника, било је песника из Перуа, Сједињених Држава, Јапана, Новог Зеланда, Курдистана…. Један број учесника Фестивала уз част да се њихова остварења нађу у Антологији, овенчани су Наградом „Михаи Еминеску“, дипломом и позлаћеним медаљоном са ликом Михаиа Еминескуа, румунског нобеловца, а међу њима је и Биљана Миловановић Живак.

    B.Milovanovic

Наша суграђанка представила је, овом приликом, недавно објављену збирку песама „А где сам ја, и зашто ту“ штампану у издању „Просвете“ која ће ускоро бити промовисана у Пожаревцу, а потом на предстојећем Сајму књига у Београду. Иначе,  књига се већ налази у излогу књижаре „Геца Кон“ у Кнез Михајловој улици у Београду.

Вреди поменути да ће на промоцији у Пожаревцу, сав приход од продаје збирке (који припада песникињи уместо ауторског хонорара) намењен је сакупљању средстава за лечење Биљанине  колегинице.

Влада Винкић

ОПШИРНИЈЕ У ЛИСТУ „РЕЧ НАРОДА“ У УТОРАК 26.СЕПТЕМБРА

Share.

Comments are closed.

Skip to content