У организацији Војске Србије, команданта пуковника Милована Васића и потпуковника Владислава Ђорђевића, председника Oрганизационог одбора, у  Пожаревцу је уз свесрдну помоћ чланице Градског већа Ане Миљанић, одржан први Видовдански турнир, уз жељу да постане традиционалан. Екипе су се надметале у малом фудбалу на теренима Спортског центра Пожаревац, а такмичења у стоном тенису одржана су у сали Касарне Павле Јуришић “Штурм” у Пожаревцу.

            У малом фудбалу у финалној утакмици која је одржана у спортској хали, после тешке и неизвесне борбе славила је екипа Полицијске управе Пожаревац, а рекло би се да се “намерио јунак на јунака”. Хомогена екипа Војске Србије пружила је велики отпор и у већем делу меча није имала подређену улогу, напротив, опасно је угрожавала гол противника. На крају је ипак заслужено победио фаворит турнира, тим Полицијске управе.

            У борби за треће место екипа ЈКП “Комуналне службе” савладала је тим Градске управе, а виђена је фер борба два тима који се одлично познају. У стоном тенису најбоља је била екипа  Комуналног која је освојила прво место, а истакли су се Миланче, Боки и Влада Вујчић.

                  Гледаоци су уживали у мајсторијама асова града под Чачалицом: Драгана “Карираног”, Бобета, Жилета, Дулета, Владана Тонића, Шулета, Милкета, Меде, Марића, Јовичића, Цоке, Дејана Ракића, Ненада Обровића, Небојше Маринковића, Југе, Бокија, Стефе, Владе “Џоа” и осталих.

            Општи утисак је да је победило другарство што се видело на свечаности  поделе диплома и пехара које је одржано у Касарни уз обавезан војнички пасуљ, маренду и сокове. Посебне емоције код свих спортиста изазвала је посета Спомен соби у Касарни посвећеној палим борцима свих ослободилачких ратова кроз излагање капетана Сретена Спасића.

Share.

Comments are closed.

Skip to content