2021-08-29T15:00:49+02:00 29. августа, 2021. 15:00 |

Такмичење „Костолац пева“ окупило младе таленте

Посебну пажњу у оквиру манифестације „Костолачко лето 2021.“ привукло је дечије такмичење „Костолац пева“, одржано у петак, 27. августа, у позоришној сали Дома културе у Костолцу.

Четрнаест младих талената надметало се у три категорије: од 1. до 4. разреда, од 5. до 8. разреда и средњошколци. О победницима у свакој од категорија одлучивао је стручни жири у саставу: Владимир Стефновић, певач рок групе „Hard need“, Ивана Илић, дипломирани пијаниста, и Марија Лончар, дипломирани виолиниста. Публика је такође имала прилику да одабере једног фаворита међу свим такмичарима путем гласања на фејсбук страници „Костолац пева“.

 

Најбољи у првој категорији је деветогодишњи Павле Булатовић, ученик ОШ „Б. Булић“ из Петровца на Млави. У категорији старијих основаца победила је Дуња Драгић, стара 13 година, ученица ОШ „В. Караџић“ из Пожаревца. Међу такмичарима средњошколског узраста највише гласова жирија освојио је Јасмин Мухаремовић, 18 година, из Костолца.

Публика је путем фејсбук гласања највише лајкова доделила једанаестогодишњој Иви Беатовић, ученици ОШ „Ј. Цвијић“ из Костолца.

Награде су уручили директорка Центра за културу „Костолац“ Јелена Шаманц и председник стручног жирија Владимир Стефановић.

Осим поменутим победницима, награде су додељене и за сценски наступ, труд и упорност, најзабавнији наступ, најемотивније извођење, најзабавнији наступ, као и за нашармантнији и најенергичније представљање на сцени.

У програму је учествовао и Магични хор „Љиљани“, Мутичког атељеа „Маестро“ из Пожаревца, са диригентом Љиљаном Ракић Бошковић.

Организатори такмичења су Центар за културу „Костолац“, у сарадњи са Психолошким центром „Костолац“, под покровитељством Градске општине Костолац.