Треће вече Аматерских глумачких свечаности „Миливојев штап и шешир” које се 19. пут одржава у Пожаревцу оплеменили су чланови Камерне сцене “Мирослав Антић”  Српског културног центра „Стеван Сремац“ у Сенти. Овај ансамбл извео је легендарни комад Александра Поповића „Развојни пут Боре шнајдера“ који је  режирао Дејан Цицмиловић. У име жирија признање за сликовито приказани лик уручила је Данијела Жуковски образложивши да је њен носилац Гордана Николић која је глумила Розику, жену која манипулишући „на свој начин“ бескичменим ликом кога су изнедрили соцреализам и бироктарија,  долази не само до радног места већ узима и далеко више од тога.

Глумац вечери био је Бранислав Унгиновић, на сцени Бора шнајдер, према подређенима Бог и батина, према надређенима кишна глиста, а према бољима од себе – змија. Но, иако упада у сопствену замку, речима покајања на суду поново наставља свој развојни пут који од прве реплике говори да је у питању – пут у пропаст, као његов тако и свих ликова око њега (читај система).

Унгиновић је као добитник штапа уз Душана Јовића и  Марију Маричић трећи финалиста који се својим талентом бори за Миливојев шешир и победу овогодишњег Такмичења  варошких позоришта Србије.

Вечерас ће бити изведен „Отац“ по тексту Аугуста Стриндберга у виђењу редитељке Драгане Данде Стојановић. Реч је о комаду којим се представљају глумци аматери града домаћина а почетак је у 20 сати.

 Улазнице се могу купити у билет сервису Центра за културу Пожаревац.

Фото: Бојан Николић

Share.

Comments are closed.

Skip to content