Када се одрасте у породици која је велики део живота посветила аматерском стваралаштву, несумњиво је да ће се део ентузијазма пренети и на најмлађе чланове фамилије. Такав је случај са пожаревачком породицом Рајковић, у којој су синови Сава и Илија традицију драмског стваралаштва наставили музичком. Но, кренимо редом.

На недавно одржаној прослави Дана Музичке школе „Стеван Молрањац“ , за постигнуте успехе на републичким и савезним такмичењима, награђен је један број ученика. Међу њима је и Сава Рајковић, ученик Ниже музичке школе, млади трубач из класе професора Владимира Поликарпова. Награду школе је заслужио освајањем првог места на Фестивалу музичких школа Србије у Зајечару где је међу 15 учесника био најмлађи такмичар. Напоменимо да је Сава, иначе ученик шестог разреда Основне школе „Вук Караџић“ у Пожаревцу, већ дуже време члан Дувачког оркестра из Костолца.

Старији брат Илија умеће исказује свирајући виолину у оркестру пожаревачког Дома омладине, а запажени су његови солистички наступи. Као ученик осмог разреда Основне школе „Вук Караџић“, Илија ових дана сваки слободан тренутак користи у припреми пријемног испита за Средњу музичку школу, у коју ће се, надамо се, захваљујући љубави према аматеризму и музици, уписати.

                                                                                                                                                                             В.В.

Share.

Comments are closed.

Skip to content