2020-12-26T09:53:37+01:00 26. децембра, 2020. 09:53 |

„ТЕ-КО Костолац“: Годишњи план достижан

Запослени у термо сектору Огранка „ТЕ-КО Костолац“ све су ближе остварењу годишњег плана производње од 6,2 милијарде киловат-часова електричне енергије. Посебно охрабрује добар рад оба блока термоелектране „Костолац Б“, који су за једанаест месеци испоручили систему 4,2 милијарде киловат-сати електричне енергије, што је за проценат више од плана. Ништа мањи подвиг, постигли су и блокови термоелектране „Костолац А“ и енергетичари најстаријих блокова, испоручивши систему 1,5 милијарди киловат-сати. Иако је то за три одсто мање од плана, представља подвиг с обзиром на то да је ове године рађен капитални ремонт, а услови за набавку потребних делова и опреме, а потом и рад на ремонтним пословима, били су отежани због епидемије коронавируса.

Чињенице говоре да је овим најстаријим блоковима неопходна ревитализација, што се и планира од идуће године, али и упошљавање нових радника, с обзиром на то да велики број старих радника, управо у ове две електране, одлази у пензију, па је неопходно да их замене млађи.

Добрим резултатима допринео је и квалитетан и калоричан угаљ кога су обезбеђивали рудари. Огранак. „ТЕ-КО Костолац“ завршава ову производну годину као поуздан и ефикасан произвођач електричне енергије у „Електропривреди Србије“.

Р.Н.