2019-11-21T09:06:39+01:00 21. новембра, 2019. 09:06 |

ТЕ-КО КОСТОЛАЦ: Завршетак преосталих радова до 4. децембра

Потписивањем сертификата о завршетку уговорених радова на пакету један, који се односи на багер „SchRs-1400“, између представника ЕПС-а,  Огранка „ТЕ-КО Костолац“ и кинеске компаније CMEK, као носиоца посла, и његових подизвођача, почетком септембра и формално су се стекли услови за преузимање багера у власништво ЕПС-а, односно крајњег корисника – Огранка „TE-KO Koстолац“.

Радан Радовић, руководилац пројекта друге фазе, подсетио је да су радови на монтажи багера, после свих припремних активности, званично почели јануара 2017. године, а да је крајем 2018. монтажа била завршена.

– После функционалних проба на монтажном плацу 26. марта, багер је кренуо на радну позицију. Пробни рад је обављен током јула и августа. С обзиром на чињеницу да су извршене све услуге и радови који су били предмет овог уговора, стекли су се услови за преузимање роторног багера у власништво крајњег корисника, Огранка „ТЕ-КО Костолац“, рекао је Радовић.

Радови на преостала три пакета опреме за шести БТО систем теку веома добро и очекује се да ће сви преостали послови бити завршени у предвиђеном року, до 4. децембра.

Дитмир Плум, представник Фидик инжењера истакао је да је од самог почетка радова постојао веома конструктиван став свих учесника у послу и захвалио се свима који су омогућили да се ради у доброј атмосфери и ефикасном окружењу.

Слободан Митровић, шеф за трансформацију у ЕПС-у, честитао је Костолцу што добија веома савремену машину на употребу, која је у тренду савремене производње рударске опреме у Европи где је спојено искуство ранијег произвођача опреме. Митровић је захвалио и представницима CMEK-a што су завршили посао у уговореном року.

-„Круп“ је својом четвртом машином на нашим коповима, а првом у Костолцу, уградио у њих много српског искуства. Овај пројекат је доживео смену генерације, али доказали смо да имамо младе и спремне људе да носе терет сваког великог пројекта. Надам се да ће багер у свом радном веку оправдати све оно што је у њега уложено, истакао је Митровић.

                                                                                                                           Р.Н.